ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προεκλογικός πυρετός και ανασχηματισμός στο Μαξίμου – Σπάνε υπουργεία

Προεκλογικός πυρετός και ανασχηματισμός στο Μαξίμου – Σπάνε υπουργεία

Προεκλογικός πυρετός στο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό να ετοιμάζει εξορμήσεις σε όλη τη χώρα πριν τη ΔΕΘ. Ο ανασχηματισμός προκαλεί σπάσιμο υπουργείων.

Υπάρχουν σκέψεις για μια επίσκεψη στη Σύρο και ειδικότερα στο Νεώριο, από όπου ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί στους εργαζόμενους αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις για μεγαλύτερη στήριξη των εργατών αλλά και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο ναυπηγοεπισκευαστικό κέντρο των Κυκλάδων, που επαναλειτουργεί από την περασμένη Άνοιξη.

Άλλη μια επίσκεψη που εξετάζεται είναι αυτή στο Καστελλόριζο, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός. Κατά την επίσκεψή του στο νησί τον περασμένο Απρίλιο, ο κ. Τσίπρας είχε πει πως θα επιστρέψει μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Πρόκειται για μία δέσμευση για την οποία επιθυμεί να είναι συνεπής.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού εξετάζει και μια τρίτη επίσκεψη, αν ο χρόνος μέχρι τη ΔΕΘ το επιτρέψει και φαίνεται πως αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Στόχος του Μαξίμου είναι να αποδείξει πως ο πρωθυπουργός δεν είναι απομονωμένος, ούτε μακριά από την κοινωνία. Αντιθέτως, η επίσκεψη στην Ιθάκη έδειξε την ανάγκη ο κ. Τσίπρας να βρίσκεται συχνότερα στην Περιφέρεια, μέσα στον κόσμο, δηλώνοντας έμπρακτα πως «είμαστε εδώ, σας ακούμε και μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον».

Ετοιμάζεται ο ανασχηματισμός

Λίγο ακόμα χρόνο θέλει ο πρωθυπουργός ώστε να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ για τον ανασχηματσμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του εξετάζεται το «σπάσιμο» του υπουργείου Οικονομίας και η δημιουργία ενός υπουργείου Επενδύσεων ή Βιομηχανίας. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σε άλλα υπουργεία που έχουν υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως ακόμη αναζητείται ο τρόπος ένταξης στο νέο κυβερνητικό σχήμα του προσώπου ή των προσώπων με προέλευση από άλλους πολιτικούς χώρους, όχι μόνο από την Κεντροαριστερά, που έχουν στηρίξει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και που θα λειτουργήσουν ως καταλύτες για την συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου που αποτελεί μια από τις επιδιώξεις του πρωθυπουργού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.