ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άρχισαν τα «όργανα»: Ο Γ. Μιχελογιαννάκης διαφωνεί με ΣΥΡΙΖΑ για Εκκλησία και ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

Άρχισαν τα «όργανα»: Ο  Γ. Μιχελογιαννάκης διαφωνεί με ΣΥΡΙΖΑ για Εκκλησία και ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

Την κάθετη διαφοροποίησή του στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη θρησκευτική ουδετερότητα της πολιτείας και την ιδιωτική ανώτατη παιδεία εξέφρασε με δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Πιο συγκεκριμένα, με γραπτή δήλωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης ζητεί να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 3 που αφορά την εκκλησία, ενώ συμφωνεί και με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, υιοθετώντας μάλιστα και στα δυο αυτά ζητήματα τη θέση του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο κ. Μιχελογιαννάκης μάλιστα αφήνει υπονοούμενο πως ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Μπράβο στον πρωθυπουργό που πρότεινε στα κόμματα να αφήσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Γιατί να αναθεωρηθεί το αρ. 3 όταν στην Ελλάδα το 95% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Γιατί να αναθεωρηθεί μια πραγματικότητα όταν μέχρι τώρα είναι αποδεδειγμένο και εμπράκτως ότι σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει καθόλου πνεύμα θρησκευτικού ρατσισμού από τους Ορθόδοξους;»

Το Άρθρο 16 απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατί άραγε;

Δεν λυπούμαστε το κόστος και την ταλαιπωρία των οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό;

Δεν λυπούμαστε όταν 18 ετών παιδιά αναγκάζονται να ζήσουν στο εξωτερικό, σε χώρες με αντίξοες συνθήκες?

Αφού επιτρέπεται το ιδιωτικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, γιατί να μην επιτρέπεται και το ιδιωτικό πανεπιστήμιο;

Αφού έχει αποδειχτεί ότι τα δημόσια πανεπιστήμια αναβαθμίζονται με την συνύπαρξη ιδιωτικών, γιατί τότε η απαγόρευση;

Μήπως η έρευνα που θα κάνουν οι Έλληνες φοιτητές θα δίνει αποτελέσματα που θα ωφελούν την πατρίδα μας;

Αφού μεταπτυχιακά και διδακτορικά οδηγούν του Έλληνες στο εξωτερικό, μήπως θα μπορούσαν να γίνονται και στην Ελλάδα, οπότε και οι επιστήμονές μας θα μένουν εδώ και θα έχει όφελος και η Ελλάδα από την αξιοποίηση της γνώσης;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπράβο στον Πρωθυπουργό που πρότεινε στα κόμματα να αφήσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.