ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τσίπρας στο TASS: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε διάλογο με την ΕΕ για την επέκταση του Turkish Stream»

Τσίπρας στο TASS: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε διάλογο με την ΕΕ για την επέκταση του Turkish Stream»

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ενωση αναφορικά με το θέμα της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream μέσω ελληνικού εδάφους σε άλλες χώρες της ΕΕ και έχει ισχυρά επιχειρήματα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TASS.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η ενεργειακή συνεργασία είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας στις ελληνορωσικές σχέσεις και σημείωσε:

«Η Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος στον ενεργειακό τομέα, επειδή έχει πλούσιες πηγές ενέργειας. Από το 2015, η Ελλάδα ακολουθεί μια πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική. Πρόκειται για πρόοδο τόσο στον τομέα των οικονομικών, όσο και της εμπορικής συνεργασίας. Είχαμε ρωσικές επενδύσεις στο real estate, ενώ τα τελευταία χρόνια είδαμε και μεγάλη αύξηση στις τουριστικές ροές από τη Ρωσία. Ελπίζω να απόλαυσαν την παραμονή τους στην Ελλάδα».

«Υπάρχουν ευνοϊκές δυνατότητες για στρατηγικές επενδύσεις στις υποδομές, τα λιμάνια, στη βιομηχανία μεταποίησης, τον αγροτικό και τον τομέα τροφίμων και ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας» καθώς η Ελλάδα θέλει να εξελιχθεί σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο στην περιοχή» υπογράμμισε.

«Εκτιμώ ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα» επεσήμανε.

Τέλος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σαφή πρόοδο στις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού που επετεύχθη και χάρις στο Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και αντίστοιχα στο Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.