ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατρούγκαλος: Διαχρονικά πολύ καλές οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Κατρούγκαλος: Διαχρονικά πολύ καλές οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το πέρας των εργασιών της διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών.

Στη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία προετοίμασε τις αυριανές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι η συνάντηση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και να ευχαριστήσω τον συμπρόεδρο της Επιτροπής, υπουργό κ. Ντίτριχ για τον πολύ αποτελεσματικό τρόπο, με τον οποίο διαχειρίστηκε τις εργασίες της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, παράλληλα, επανέλαβε ότι «οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας είναι διαχρονικά πολύ καλές» ενώ παρέπεμψε και στη συμπλήρωση 190 ετών από τη σύναψη των διμερών διπλωματικών σχέσεων.

Εξήγησε δε ότι «εργαστήκαμε συστηματικά, ώστε να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις πολύ καλές σχέσεις στον τομέα της οικονομίας, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως οι νέες τεχνολογίες, όπου επιθυμούμε να έχουμε συστηματική συνεργασία».

Και συμπλήρωσε: «Δεν ασχοληθήκαμε όμως μόνο με θέματα οικονομίας, αλλά και με θέματα που φέρνουν τους λαούς πιο κοντά, όπως είναι ο πολιτισμός, αθλητισμός, η παιδεία».

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σχέσεις των δύο λαών, οι οποίοι «τρέφουν αισθήματα αμοιβαίας συμπάθειας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κάθε χρόνο φιλοξενούμε σχεδόν ένα εκατομμύριο Ρώσους πολίτες στη χώρα μας».

«Θεωρούμε ότι μεταξύ μας υπάρχουν δεσμοί που η ιστορία και οι κοινές πολιτιστικές παραδόσεις έχουν σφυρηλατήσει εδώ και αιώνες» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και κατέληξε: «Προσδοκώ και εγώ εν όψει και της αυριανής συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο Πούτιν να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στις σχέσεις μας και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ντίτριχ για την πολύ καλή συνεργασία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.