ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει επαφές με ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει επαφές με ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ

Το χώρο της Κεντροαριστεράς φαίνεται πως θα προσεγγίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει. Στόχος είναι η δημιουργία προοδευτικού μετώπου, που θα σταθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει εκ νέου άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο που βρίσκεται στα αριστερά του πολιτικού κέντρου σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει εκλογικές συμμαχίες σωτηρίας. «Δεν θα υπάρχει πια το επιχείρημα – δικαιολογία από το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ, ότι όσο συγκυβερνάτε με τον ακροδεξιό Καμμένο δεν μπορείτε να αναζητήσετε προοδευτική διακυβέρνηση», εξηγεί σε συνομιλητές του κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι το πολιτικό «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ μπορεί να καταστεί επιταχυντής για την δημιουργία ενός νέου διπολισμού, με τη ΝΔ να είναι ο συντηρητικός πόλος. Απέναντι σε αυτόν ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να δημιουργήσει με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, το προοδευτικό μέτωπο που όχι σαν ενιαίο κόμμα θα αποτελέσει τον 2ο πόλο.

Αυτό που επιχειρεί να αντιγράψει η κυβέρνηση είναι το παράδειγμα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τη συνεργασία Σοσιαλιστών – Αριστεράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.