ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στον κόσμο του ο Α.Τσίπρας: «Η χώρα πέρασε το δύσκολο κάβο»–Καμία αναφορά στις καταγγελίες Μαρινάκη για Παππά-Καλογρίτσα

Στον κόσμο του ο Α.Τσίπρας: «Η χώρα πέρασε το δύσκολο κάβο»–Καμία αναφορά στις καταγγελίες Μαρινάκη για Παππά-Καλογρίτσα

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Πάτρα, στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα, στην Περιβόλα, ανέφερε ότι, «Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά σήμερα, μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες, η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο».

«Πριν τέσσερα χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με 4.000.000 πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1.500.000 ανέργους, με άδεια ταμεία και με απώλεια 25% του ΑΕΠ της. Νοσοκομεία που μας έκλειναν τις πόρτες με εντολή Σαμαρά. Νοσοκομεία με πέντε ευρώ εισιτήριο με εντολή Γεωργιάδη» σημείωσε. «Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που ναρκοθέτησαν το μονοπάτι της εξόδου, με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα δεν ξαναγυρίζει στο καθεστώς της χρεοκοπίας, της κοινωνικής ισοπέδωσης, της φτώχειας, της ανθρωπιστικής κρίσης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είναι χαρά μου να είμαι στην Πάτρα του Νίκου Τεμπονέρα. Τους αφήνουμε να γεμίζουν τα τηλεοπτικά τους στούντιο με σκουπίδια. Εμάς μας αρκεί που γεμίζουμε γήπεδα στο Γαλάτσι, στην Καλαμάτα» δήλωσε κ. Τσίπρας.

«Έχουν το θράσος σήμερα να μιλάνε αυτοί για πολιτική αλλαγή. Μην γελιέστε όμως: Ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν επιδιώκουν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αλλά μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής» υποστήριξε.

«Θέλουν να αλλάξουν τον προορισμό, τους παραλήπτες, την κατεύθυνση, τον κοινωνικό προσανατολισμό. Θέλουν πισωγύρισμα. Θέλουν επιστροφή στο χθες» υπογράμμισε, τονίζοντας: «Ας το καταλάβει καλά, πίσω δεν γυρίζουμε, ποτέ ξανά».

«Αντιμετωπίσαμε τη γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση. Διαθέσαμε 3 δισεκ. σε πολιτικές κοινωνικής προστασίας. Στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση, την πολιτική για το παιδί και την παιδική φτώχεια, στα σχολικά γεύματα. Ανασυγκροτήσαμε το κοινωνικό κράτος από τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τα μνημόνια» απαρίθμησε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίξαμε ξανά τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, εκείνους που είχε αποκλείσει το παλιό σύστημα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βάλαμε τέλος στο αίσχος της εργασιακής ζούγκλας. Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με σκληρές προσπάθειες. Καταπολεμήσαμε την αδήλωτη εργασία, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους, μια ρατσιστική διάκριση. Με σύγκρουση, όχι μόνο με τους δανειστές, αλλά και στο εσωτερικό με τους εργοδότες, με τον ΣΕΒ. Δημιουργώντας πάνω από 350.000 νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει τη δική μας πολιτική μεροληψίας υπέρ των πολλών, με μια πολιτική μεροληψίας υπέρ των ελίτ. Υπέρ των «αρίστων», των offshore, των κουμπάρων και των φίλων. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που τη λεηλάτησαν και τη χρεοκόπησαν» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον πρωθυπουργό, «ο κ. Μητσοτάκης και η αντιπολίτευση, που μιλά σήμερα και για αλλαγή, πάλεψε σκληρά, για να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του τέλους των μνημονίων στις 21 Αυγούστου του 2018. Πάλεψαν σκληρά για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων.

Σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζε την καταστροφή και την κατάρρευση. Μία ήταν ο κόφτης, μία η πιστοληπτική γραμμή, το τέταρτο μνημόνιο, μία οι περικοπές στις συντάξεις, που τις είχαν δεδομένες. Και μία ο αποκλεισμός από τις αγορές» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

«Φαίνεται να αγχώνονται πολύ. Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές, επιστρατεύουν κάθε μέσο. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα σε σχέση με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, που μίλησε για «στημένες ειδήσεις, στημένες δημοσκοπήσεις, στημένα πρωτοσέλιδα, στημένους δήθεν Μακεδονομάχους στη Βόρεια Ελλάδα».

«Ήθελαν να στήσουν και το κλίμα προς τις εθνικές εκλογές» συνέχισε, υποστηρίζοντας πως «δεν τους κάναμε τη χάρη κι έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν και να αγχώνονται, γιατί βλέπουν ότι στις 26 Μάη θα πέσουν μέσα στην παγίδα που οι ίδιοι έστησαν. Γιατί ξέρουν ότι από το 2015 έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε στην κάλπη».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «θα καταρρίψει την εικονική πραγματικότητα που έστησαν. Θα είναι κόλαφος για το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη και για το πλαστό του αφήγημα. Και θα είναι κόλαφος, γιατί, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές εκλογές, οι πολίτες δεν θα έχουν διάθεση να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, αλλά να τιμωρήσουν την αντιπολίτευση. Να τους τιμωρήσουν για την επιμονή τους να υπερασπίζονται τη παραγραφή των μεγάλων σκανδάλων και να αρνούνται την κάθαρση και τη δικαιοσύνη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά οξύτατη επίθεση σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά δεν έκανε απολύτως καμία αναφορά στις καταγγελίες του για τις συναντήσεις με τον Νίκο Παππά και τις πιέσεις για τη χρηματοδότηση του Καλογρίτσα.

«Έβγαλαν προχθές, από πίσω από τη κουρτίνα που κρυβόταν, τον ολιγάρχη χρηματοδότη τους, να εξαπολύσει επίθεση λάσπης σε μένα και στην κυβέρνηση. Και τι μας είπε ο υπόδικος για κακουργήματα και διωκόμενος για εμπορεία ναρκωτικών -να μην το ξεχνάμε αυτό-» ρώτησε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Τι μας είπε, ότι αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, θα μας πάει, λέει, φυλακή. Κι εγώ, μόλις τον άκουσα, τρόμαξα τόσο πολύ που κρύφτηκα από το φόβο μου. Θέλω λοιπόν σήμερα, από δω, από τη Πάτρα, να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μαρινάκη, που αποφάσισε να βγει από το σκοτάδι, που κατοικούσε τόσο καιρό, στο φως» είπε ο πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δε ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να επιστρέψουν αυτοί στην εξουσία. Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για συγκυβερνήσουν με τον κο Μαρινάκη. Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αθωώσουν όσους εμπλέκονται στο άθλιο σκάνδαλο της Νοβάρτις» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.