ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποιοι είναι οι σίγουροι για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιοι είναι οι σίγουροι για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Χαρτί και μολύβι έχουν… βγάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να συμπληρώσουν τον χάρτη των υποψηφιοτήτων εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Τι συμβαίνει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ποια «πασοκογενή» στελέχη θα συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

Σε έντονα προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να έχουν βγάλει… χαρτί και μολύβι, προκειμένου να διαμορφώσουν τον «χάρτη» των υποψηφιοτήτων, εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Τα σενάρια για τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος… πάνε και έρχονται, με το ενδιαφέρον να εστιάζει ιδίως στο συμβολικής σημασίας ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η τοποθέτηση της Έφη Αχτσιόγλου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Μάλιστα, η νυν υπουργός Εργασίας θα αναλάβει και καθήκοντα εκπροσώπου της κυβέρνησης, για την περίοδο έως τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.

Από την πλευρά του, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναμένεται να ριχθεί στη «μάχη» του σταυρού, θέτοντας υποψηφιότητα στην Α’ Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες, στο επιτελείο της Κουμουνδούρου εξέταζαν το ενδεχόμενο συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τόσο της κυρίας Αχτσιόγλου όσο και του κύριου Τζανακόπουλου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο παρέμεινε επί χάρτου, καθώς δεν ευοδώθηκε.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επιπλέον, θα συμμετέχει και ο νυν γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και υπουργός Εσωτερικών.

Σχεδόν δεδομένη, θα πρέπει να θεωρείται η τοποθέτηση — σε εκλόγιμη θέση — και του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας και τέως αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος εμφανίζεται θετικός στο να κατέλθει στον πολιτικό στίβο.

Σιγήν ιχθύος, παράλληλα, τηρείται ως προς τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» καμία υποψηφιότητα, με τις σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει τη δεύτερη θέση στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου, τότε θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές Επικρατείας, ενώ στο σενάριο της εκλογικής νίκης θα διαθέτει πέντε βουλευτές Επικρατείας.

Οι «πασοκογενείς» υποψήφιοι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκλογική συμμετοχή των «πασοκογενών» στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, «σίγουρη» θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει τον σταυρό των εκλογέων της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια υποψήφιος θα είναι και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, θα επιδιώξει να εκλεγεί βουλευτής στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης αναμένεται να τεθεί στην κρίση των ψηφοφόρων της Β’ Πειραιά.

Τέλος, το ιδρυτικό μέλος της πολιτικής κίνησης «Γέφυρα», Νίκος Μπίστης, φέρεται να έχει δηλώσει απρόθυμος να κατέλθει στον πολιτικό στίβο, προτιμώντας να μην διεκδικήσει την ψήφων των Ελλήνων πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, εντός των επόμενων λίγων ημερών αναμένεται να αποσαφηνιστεί πλήρως το «τοπίο» των υποψηφιοτήτων του κυβερνώντος κόμματος, παρότι τα περισσότερα κομμάτια του παζλ φαίνεται ότι έχουν ήδη συμπληρωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.