ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣYΡΙΖΑ με… «Πράσινη» βούλα; Αλλάζει -εν μέρει- το όνομα του κόμματος

ΣYΡΙΖΑ με… «Πράσινη» βούλα; Αλλάζει -εν μέρει- το όνομα του κόμματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αλλάξει εν μέρει το όνομά του, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων, δυο προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το τελευταίο διάστημα.

Η μία θέλει το κόμμα της Κουμουνδούρου να παίρνει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Αριστερά» και η δεύτερη πρόταση είναι το «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία».

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως κανένα στέλεχος δεν έχει φέρει αντιρρήσεις στο να συμπεριληφθεί η λέξη πράσινο, δίπλα από τον τίτλο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τσίπρας: Χρειάζονται άμεσα μέτρα και δεσμεύσεις για το κλίμα

«Σήμερα, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, οι ηγέτες όλων των χωρών έχουν την ευκαιρία -και οφείλουν- να ανταποκριθούν στην απαίτηση της νέας γενιάς που διαδηλώνει παγκοσμίως, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του πλανήτη» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει:

«Δε χρειάζονται άλλες υποσχέσεις, έχουν δοθεί αρκετές. Χρειάζονται άμεσα μέτρα και δεσμεύσεις. Χρειάζεται να ακούσουν όλοι, τους εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές, που με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους σε ολόκληρο τον κόσμο ζητούν την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Διότι μόνο αυτοί έχουν πραγματικά συνειδητοποιήσει τι διακυβεύεται. Δεν είναι το δικό μας μέλλον, είναι το δικό τους, το μέλλον των παιδιών μας. Με λίγα λόγια, οφείλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Να αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.