ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν είναι κακό να πιέζουν τους δικαστές οι υπουργοί»

Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν είναι κακό να πιέζουν τους δικαστές οι υπουργοί»

Για την Όλγα Γεροβασίλη το να πιέζει ένας υπουργός δικαστικούς λειτουργούς είναι φυσιολογικό. Εξαρτάται βέβαια γατί θα το κάνει αυτό. Για να διεκπεραιωθούν ταχύτερα κάποιες υποθέσεις; Και γιατί κάποιες πιο γρήγορα και άλλες όχι;

Ποια είναι τα κριτήρια;

«Δεν είναι καν πρόβλημα» για την πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη το να πιέζει ένας υπουργός δικαστικούς λειτουργούς να διερευνήσουν συγκεκριμένες υποθέσεις

Αυτό δήλωσε η ίδια, σχολιάζοντας την σκευωρία Novartis και τον ρόλο του πρώην συναδέλφου της υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

«Έτσι κι αλλιώς έχουν επιλέξει τον κύριο Παπαγγελόπουλο ως το εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας για να τον εμπλέξουν, καταγγέλλοντας ότι πίεζε δικαστικούς να διερευνήσουν υποθέσεις, δηλαδή αυτό από μόνο του, πιέζω να διερευνήσεις, πιστεύω ότι δεν είναι καν πρόβλημα. Ένας υπουργός μπορεί να πει γιατί δεν ερευνώνται αυτά γρήγορα, ξέρω ‘γω, ή να κάνει μια εκτίμηση, μέχρι εκεί βεβαίως γιατί κι αυτός δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Προ ημερών ο συνάδελφός της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος είχε επίσης δηλώσει πως «δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες “η γνώμη μου είναι αυτή”».

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη μάλιστα, ο κύριος Παπαδόπουλος είχε επιμείνει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κύριο Παπαγγελόπουλο και δεν πρέπει να τον παραπέμψει «γιατί δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες η γνώμη μου είναι αυτή, γιατί καθοδήγηση δεν μπορεί να γίνει από υπουργούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «η κυρία Ράικου λέει πως πιέστηκε, το να πιέστηκε δεν είναι ποινικό αδίκημα».

«Κατάχρηση εξουσίας θα ήταν όταν θα έλεγε σου εντέλω αυτά τα πρόσωπα να τα πηγαίνεις για ποινική διερεύνηση. Αυτό θα ήταν αδίκημα», συμπλήρωσε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=oNBrm1jRwlU

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.