ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παραίτηση του Β.Κικίλια και άλλων 111 «αρίστων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παραίτηση του Β.Κικίλια και άλλων 111 «αρίστων»

Την παραίτηση άλλων 111 «αρίστων», καθώς και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια – τον οποίο χαρακτηρίζει «υπουργό ρουσφετιών» – ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ», προσθέτοντας ότι είχε διοριστεί διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας «με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Κατά την Κουμουνδούρου, αυτό ήταν ένα από τα 112 ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη σε κομματάρχες της ΝΔ.

«Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή – κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και τέσσερα χρόνια;» διερωτώνται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μία μόνο παραίτηση «αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της “αναξιοκρατίας” και του κράτους των “αρίστων” του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ», καθώς και «στάχτη στα μάτια» εκείνων οι οποίοι «τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία».

«Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, σημειώνει ότι το ελληνικό Δημόσιο «είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη» και καλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις.

«Αυτές των 111 “αρίστων” που διόρισε και του υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις ο νέος 80χρονος διοικητής

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του 80χρονου διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας λίγες ημέρες μετά από την τοποθέτησή του, μετά από σειρά αντιδράσεων.

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας πολιτευόταν με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ήταν πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, ο κ. Πατέρας είχε αναφέρει σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, μετά τον διορισμό ότι θα κρατήσει τον μισθό του Διοικητή και όχι τη σύνταξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διορισμός του κ. Πατέρα είχε προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενη ανακοίνωσή του να κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε “πάρκινγκ” κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ., τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.