ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση χειραγωγεί τα ΜΜΕ και καταπατά τη δημοκρατία»

Α.Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση χειραγωγεί τα ΜΜΕ και καταπατά τη δημοκρατία»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί και εκβιάζει τα Μέσα καταπατώντας τη δημοκρατία και πρόσθεσε ότι το μείζον ζήτημα είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί το δημόσιο χρήμα για να χειραγωγήσει τα Μέσα.

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι σε όλες τις παρεμβάσεις του για το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τρία ζητήματα: «Πρώτον, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος εν κρυπτώ, ότι δηλαδή δεν ξέρουμε που πήγαν τα λεφτά, δεύτερον, ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των ΜΜΕ, που τους λένε είτε θα κάνετε αυτό που θέλει η κυβέρνηση, είτε δεν θα πάρετε χρήματα, από εκεί προκύπτει ζήτημα δημοκρατίας και 3ον, ότι αυτή η ιστορία στρέφεται κατά των ίδιων των δημοσιογράφων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, επίσης, ότι υπάρχουν πληροφορίες για χρηματοδότηση ιστοσελίδων που δημιουργήθηκαν ειδικά για να εισπράξουν τα λεφτά και ανήκουν σε βουλευτές της ΝΔ ή συγγενείς τους και «στερούν χρήματα απαραίτητα στις σοβαρές επιχειρήσεις των ΜΜΕ που απασχολούν εργαζόμενους, κάνουν τζίρους και στερούν εισόδημα από δημοσιογράφους που κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Χαρίτσης: Εμείς έχουμε δώσει τη λίστα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόσθεσε ότι το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σατιρίσει τη συγκεκριμένη κατάσταση και όχι να στοχοποιήσει ή να καταδικάσει έναν ολόκληρο κλάδο. «Έντεκα μήνες σε αυτήν τη χώρα, η μόνη σάτιρα που έχει γίνει είναι αυτή και αυτό δείχνει κάτι και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Έχουμε ξεχάσει τι θα πει σάτιρα και άσκηση πίεσης με αυτόν τον τρόπο», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πριν από δύο μήνες έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΣΡ θέτοντας θέματα μονομέρειας των ΜΜΕ και έλλειψης πολυφωνίας η οποία αγνοήθηκε εντελώς καθώς κρίθηκε ότι δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης το ζήτημα. «Κάποιοι προσπάθησαν να συσχετίσουν αυτό που γίνεται σήμερα με τα 20 εκατ. Ευρώ, με την καμπάνια τη δικιά μας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Βγήκε ο αρμόδιος, ο κ. Κρέτσος και έδωσε τη λίστα με τα ποσά που πήρε κάθε Μέσο, με πλαφόν 20.000 ευρώ, με αναλογική κατανομή στα Μέσα, ανάλογα με την κυκλοφορία τους. Στοιχεία που απουσιάζουν πλήρων από τον αδιαφανή τρόπο που χρηματοδοτεί τα Μέσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τότε, με εμάς, κανείς δεν βγήκε να γκρινιάξει», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.