ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Κοτζιάς: «Αν πάμε σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία και γίνει blaim game δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε»

Ν.Κοτζιάς: «Αν πάμε σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία και γίνει blaim game δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς, αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Κοτζιάς μεταξύ άλλων τόνισε ότι «μία από τις αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική αυτής της περιόδου είναι ότι δεν απαντάμε επί της ουσίας των επιχειρημάτων της Τουρκίας».

«Γενικά η στάση μας απέναντι στην Τουρκία διαμορφώνει δύο ρεύματα με τα οποία δεν συμφωνώ και ούτε κατατάσσω τον εαυτό μου σε αυτά», συμπλήρωσε και εξήγησε: «Ένα το οποίο θέλει να φωνάζει όπως φωνάζουν οι Τούρκοι, κραυγές όξυνσης. Αυτήν τη δουλειά ξέρουν να την κάνουν οι Τούρκοι καλύτερα, αυτή είναι η ειδίκευσή τους, είναι χαζό να παρασύρεται κανείς σε αυτό. Και ένα άλλο που θέλει να υποταχθεί για να ξεμπερδεύει με τα προβλήματα. Αυτές οι δύο γραμμές εμφανίστηκαν και στις διερευνητικές».

Ο κ. Κοτζιάς συνέχισε λέγοντας: «Είμαι υπέρ να κάνουμε τις διερευνητικές με αποκλειστικό θέμα την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Όμως, αν αυτή η κουβέντα προχωρήσει πάνω από δύο – τρεις συναντήσεις θα πρέπει να βάλουμε ως όρο στην Τουρκία να συμφωνήσει με το Δίκαιο της Θαλάσσης. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για θάλασσες, ζώνες, να λέει η Τουρκία ότι είναι υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και να αποφεύγει να συναινέσει και να υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας. Αν η Τουρκία θέλει να πάει σε διαπραγμάτευση, οφείλει να συμφωνήσει».

«Αν η Τουρκία θελήσει να φτάσουμε μέχρι σε ένα συνυποσχετικό, θα πρέπει να ξέρει ότι οφείλει να κάνει άρση του cassus belli», επεσήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, για να προσθέσει ότι «αν τυχόν συμφωνήσουμε με την Τουρκία σε ένα συνυποσχετικό, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ήδη έτοιμα όλα τα προεδρικά διατάγματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν πάμε σε μία διαπραγμάτευση και γίνει ένα blaim game, δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε. Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι η Τουρκία, σε μία διαπραγμάτευση, σε μία συζήτηση, σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, θα ζητάει να έχει δικαιώματα μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα. Γι’ αυτό οι πολιτικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μελετούν καλά τα τεχνικά ζητήματα», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.