ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΥΡΙΖΑ: «H αιφνιδιαστική τροπολογία των υπουργών την κυβέρνησης προσβάλλει το κύρος της επιτροπής»

ΣΥΡΙΖΑ: «H αιφνιδιαστική τροπολογία των υπουργών την κυβέρνησης προσβάλλει το κύρος της επιτροπής»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άμεσα στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία διασφαλίζεται το ακαταδίωκτο των μελών των επιτροπών λοιμοξιολόγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η αιφνιδιαστική τροπολογία δέκα υπουργών της κυβέρνησης που εξασφαλίζει ότι μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν δικαστικά αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές για τη διαχείριση της πανδημίας, μην τυχόν και αποκαλυφθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, εξηγεί για ποιον λόγο εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Επιβεβαιώνει δε την κριτική μας πως ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα και φέρνει τους επιστήμονες προ τετελεσμένων και προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων».

Το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «η διάταξη αυτή προσβάλλει το κύρος της επιτροπής στη κοινή γνώμη και δίνει στρεβλή εντύπωση για τα μέλη της. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός, συνεπώς οι όποιες ευθύνες για τα εγκληματικά λάθη που έχουν οδηγήσει στο 6μηνο αποτυχημένο λοκντάουν, στην κατάρρευση του ΕΣΥ και της οικονομίας, είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του.

Αναμένουμε την άμεση απόσυρση της αντισυνταγματικής αυτής διάταξης και την άμεση δημοσίευση των πρακτικών από όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής ώστε να κατανοήσουμε για ποιες παρεμβάσεις υπουργών του κ. Μητσοτάκη ζητείται σήμερα η ασυλία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.