ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια – Από τα 17 έτη πλέον το δίπλωμα οδήγησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις διατάξεις

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια – Από τα 17 έτη πλέον το δίπλωμα οδήγησης

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη στήριξη των ψήφων από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που δίνει τη δυνατότητα στους 17χρονους, να αποκτήσουν άδεια οδήγησης εντός της περιφέρειας κατοικίας τους.

Την ίδια ώρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις διατάξεις.

Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο με τίτλο: «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία, ρυθμίσεις για την ταξινόμηση και την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» μεταξύ άλλων αναμορφώνει το πλαίσιο που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψηφίων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης όλων των κατηγοριών οχημάτων, έχοντας ως στόχο την προαγωγή της διαφάνειας, τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και τη γενικότερη προαγωγή του επιπέδου της οδικής ασφάλειας της χώρας.

Παράλληλα καθορίζεται και ένα νέο σύστημα ελέγχου και εποπτείας των διαδικασιών θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας (μέσω καταγραφή με κάμερα της εξέτασης), καθώς και αξιολόγησης των εξεταστών των υποψήφιων οδηγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ψηφιστεί χθες, αλλά η συνεδρίαση διακόπηκε όταν έγινε γνωστό ότι ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό αν και ήταν εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.