ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν αναστολή διώξεων στις διοικήσεις αγροτικών συνεταιρισμών

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν αναστολή διώξεων στις διοικήσεις αγροτικών συνεταιρισμών

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τους μνημονιακούς νόμους, την περικοπή συντάξεων και την αύξηση της φορολογίας αποφάσισαν να προτείνουν την ψήφιση διατάξεων που χαρακτήριζαν «σκανδαλώδεις» και τις ενέτασσαν στην περίφημη «μαύρη βίβλο» των ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος για τους Σπύρο Λάππα, Σταύρο Αραχωβίτη και Παναγιώτα Βράντζα που κατέθεσαν βουλευτική τροπολογία για την αναστολή των διώξεων των διοικήσεων αγροτικών συνεταιρισμών. Ωστόσο, την ίδια ακριβώς ρύθμιση είχε κάνει αποδεκτή πριν από λίγα χρόνια η κυβέρνηση Σαμαρά έπειτα από πρόταση 15 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνουν στα… κεραμίδια της διαμαρτυρίας.

Στην «Μαύρη Βίβλο» του κόμματος μάλιστα αναφέρονται τα εξής: «ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ : ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ» …Την ίδια ώρα που αγρότες διώκονται, παραπέμπονται και καταδικάζονται σε ποινές πολύμηνης φυλάκισης λόγω της συμμετοχής τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για τις οποίες καμία πρόταση παραγραφής του αξιοποίνου δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση Σαμαρά, οι κυβερνώντες φρόντισαν προκλητικά να παράσχουν ποινική, αστική και φορολογική ασυλία στα στελέχη των αγροτικών οργανώσεων, που ελέγχονται μεταξύ άλλων για οικονομικές ατασθαλίες». 

Σαν να μην έφτανε αυτό, την συγκεκριμένη ρύθμιση είχε επικαλεστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Μάρτιο στην Βουλή κατά την διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την διαπλοκή ως ενδεικτικό παράδειγμα διαφθοράς της προηγούμενης κυβένρησης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες όταν οι τρεις βουλευτές ενημερώθηκαν ότι η τροπολογία τους θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις έσπευσαν να την αποσύρουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.