ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

SpaceX: Αυτό το διαστημόπλοιο θα μπορεί να μεταφέρει 100 ανθρώπους στον Αρη-Κατασκευάζεται στο Τέξας (φωτό και βίντεο)

SpaceX: Αυτό το διαστημόπλοιο θα μπορεί να μεταφέρει 100 ανθρώπους στον Αρη-Κατασκευάζεται στο Τέξας (φωτό και βίντεο)

Τα σχέδια ενός διαστημόπλοιου, που κατασκευάζεται στο Τέξας και θα μπορεί να μεταφέρει έως και εκατό άτομα στον Άρη, αποκάλυψε ο Έλον Μασκ με μία ανάρτησή του στα social media.

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της SpaceX απάντησε και σ’ έναν καταιγισμό ερωτήσεων από ακολούθους του για το διαστημόπλοιο και τον πυραυλοκινητήρα του. Όταν ένας εξ’ αυτών παρατήρησε ότι μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ανοξείδωτος χάλυβας για την κατασκευή του, ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν υλικά παρόμοια με εκείνα των πυραύλων Atlas της δεκαετίας του 1950, μεταξύ αυτών και ανοξείδωτος χάλυβας, αλλά και ένα νέο κράμα αλουμινίου.

Το αφεντικό της SpaceX αποκάλυψε ακόμη ότι έχει γίνει ριζικός επανασχεδιασμός του πυραυλοκινητήρα Raptor, που θα χρησιμοποιηθεί στο πρώτο στάδιο της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου. Κι υποσχέθηκε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες το νέο έτος, μετά την δοκιμαστική πτήση του πρωτοτύπου.

«Θα κάνω μια πλήρη τεχνική παρουσίαση του Starship αφού πετάξει το δοκιμαστικό όχημα, που κατασκευάζουμε στο Τέξας, ελπίζω κάπου τον Μάρτιο/Απρίλιο», έγραψε στο Τwitter.

Είχε προηγηθεί η επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 από το Τέξας προκειμένου να θέσει κατασκοπευτικό δορυφόρο σε τροχιά. Nωρίτερα φέτος ο Μασκ είπε ότι η SpaceX σκοπεύει να ξεκινήσει το 2024 τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=l6dCkI0eCag

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.