ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Βιετνάμ: Ετοιμάζει εθνικό κώδικα δεοντολογίας για τα social media

Βιετνάμ: Ετοιμάζει εθνικό κώδικα δεοντολογίας για τα social media

Το Βιετνάμ ετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ κανόνες συμπεριφοράς που αφορούν τα social media, στοχεύοντας σε αναρτήσεις με θετικό περιεχόμενο για τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο εθνικός κώδικας δεοντολογίας απαγορεύει posts τα οποία παραβιάζουν το νόμο και «επηρεάζουν τα συμφέροντα του κράτους», ενώ εφαρμόζεται σε κρατικούς οργανισμούς, social media εταιρίες και όλους τους χρήστες τους στο Βιετνάμ.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί ο κώδικας ή αν θα έχει νομικές επιπτώσεις, ωστόσο το κυβερνών κόμμα του Βιετνάμ είναι γνωστό για τον περιορισμό των media, με αποκορύφωμα τη φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων και ακτιβιστών για posts σε Facebook και YouTube τα τελευταία χρόνια.

Το Βιετνάμ είναι μία μεγάλη αγορά για τα social media, αγγίζοντας τα 60 εκατομμύρια χρήστες για το Facebook και παράγοντας έσοδα $1 δισεκατομμυρίου κάθε χρόνο. Ο κώδικας δεοντολογίας απαιτεί από τις social media εταιρίες να “αντιμετωπίζουν τους χρήστες βάσει των νόμων του Βιετνάμ” όταν τους ζητείται από τις αρχές να αφαιρέσουν περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.