ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Blue Origin: Πύραυλος του Τζεφ Μπέζος υπέστη δυσλειτουργία λίγο μετά την εκτόξευση (βίντεο)

«Ο πύραυλος προσέκρουσε στο έδαφος. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, όλο το προσωπικό έχει καταμετρηθεί»

Blue Origin: Πύραυλος του Τζεφ Μπέζος υπέστη δυσλειτουργία λίγο μετά την εκτόξευση (βίντεο)

Δυσλειτουργία λίγο μετά την εκτόξευση με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα έκτακτης διαφυγής, υπέστη πύραυλος της Blue Origin, της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος.

Η κάψουλα New Shepard, γεμάτη με υλικά για επιστημονικά για πειράματα, εκτινάχθηκε σε μεγάλο ύψος πάνω από τον προβληματικό πύραυλο και προσγειώθηκε λίγο αργότερα με αλεξίπτωτο, δείχνει το βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά από το χώρο της Blue Origin στο δυτικό Τέξας.

Αν υπήρχαν επιβάτες θα είχαν επιζήσει, όμως η απότομη επιτάχυνση και επιβράδυνση της κάψουλας κατά την εκτίναξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό σε περίπτωση που κάποιος δεν ήταν δεμένος στο κάθισμα.

Το New Shepard είναι σχεδιασμένο να ανεβαίνει μέχρι το όριο του Διαστήματος, σε ύψος 100 χιλιομέτρων, και να προσφέρει στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη αίσθηση απουσίας της βαρύτητας, πριν επιστρέψει κοντά στο σημείο από όπου αναχώρησε.

Το πρωί της Δευτέρας εκτοξεύτηκε πάνω από την έρημο του Τέξας για την 23 αποστολή του.

Βρισκόταν σε ύψος 8 χιλιομέτρων και κινούταν σχεδόν με την ταχύτητα του ήχους όταν εμφανίστηκαν κόκκινες φλόγες στον κινητήρα. Σχεδόν ακαριαία, ενεργοποιήθηκαν οι πυραυλοκινητήρες της κάψουλας.

«Στη διάρκεια της σημερινής πτήσης, το σύστημα έκτακτης διαφυγής απομάκρυνε επιτυχώς την κάψουλα από τον πύραυλο» ανέφερε σε tweet της η Blue Origin.

«Ο πύραυλος προσέκρουσε στο έδαφος. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, όλο το προσωπικό έχει καταμετρηθεί».

Το σκάφος, το οποίο έχει εκτοξεύσει τουρίστες έξι φορές στο παρελθόν, θα παραμείνει τώρα καθηλωμένο μέχρι να διερευνηθεί το περιστατικό από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA),

Το New Shepard έχει μεταφέρει συνολικά 31 ανθρώπους σε σύντομες υποτροχιακές πτήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πρώτη πτήση με επιβάτες το 2021 είχε συμμετάσχει και ο ίδιος ο Μπέζος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.