ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Άρης ήταν κατοικήσιμος πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια

Ο Άρης ήταν κατοικήσιμος πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια

Το διαστημικό σκάφος Curiosity απέκτησε για τους επιστήμονες νέα ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία αποδεικνύνουν πως το βασικό μέρος της ατμόσφαιρας του Κόκκινου πλανήτη εξατμίστηκε πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια ενώ η διαδικασία αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της NASA στην αρχαιότητα η ατμόσφαιρα του Άρη ήταν πιο πυκνή, ενώ η επιφάνεια του ήταν ζεστή και υγρή. Αυτό αποδεικνύει ότι οι συνθήκες εκεί ήταν κατάλληλες για τη ζωή. Η εξαφάνιση όμως του προστατευτικού μαγνητικού πόλου του πλανήτη αφόπλισε τον Άρη απέναντι στην αδυσώπητη ηλιακή ακτινοβολία. Το πώς έγινε αυτό, μένειι να το διευκρινίσουν οι επιστήμονες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.