ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Einstein «αποχαιρέτησε» τον ISS

Ο Einstein «αποχαιρέτησε» τον ISS

Τον διεθνή διαστημικό ISS αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί το σκάφος ανεφοδιασμού ATV-4 “Albert Einstein”. Το αυτοματοποιημένο σκάφος μεταφοράς ATV (Automated Transfer Vehicle) άφησε τον ISS στις 10:55 σήμερα το πρωί και πρόκειται να οδηγηθεί για καταστροφή κάπου πάνω από τον ειρηνικό στις 2 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το τέταρτο σκάφος ανεφοδιασμού κατά σειρά που στέλνει η ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος ESA στον διαστημικό σταθμό. Το ATV-4 είχε πρωτοσυνδεθεί με τον ISS στις 15 Ιουνίου μεταφέροντας επτά περίπου τόνους φορτίου για τους αστροναύτες του ISS κυρίως τρόφιμα ,νερό και καύσιμα, ενώ στην επιστροφή του Γη είναι φορτωμένο με απορρίμματα του σταθμού.

Η αναχώρηση του ATV-4 πρόκειται να δημιουργήσει χώρο για νέες αφίξεις στον ISS. Το Soyuz που βρίσκεται τώρα στον σταθμό πρόκειται να μεταφερθεί στο σημείο πρόσδεσης του ATV-4 κάνοντας χώρο για το νέο Soyuz 11M το οποίο πρόκειται να εκτοξευθεί στις 6 Νοεμβρίου μεταφέροντας το πλήρωμα 38/39 με 3 αστροναύτες προκειμένου να αντικαταστήσουν μέρος του εξαμελούς πληρώματος 37 που βρίσκεται τώρα στον ISS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.