ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ηλιακό δαχτυλίδι» γύρω από τη Σελήνη σχεδιάζει ιαπωνική εταιρεία

«Ηλιακό δαχτυλίδι» γύρω από τη Σελήνη σχεδιάζει ιαπωνική εταιρεία

Μια ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία υπόσχεται να λύσει τα ενεργειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του “ανατέλλοντος ηλίου” -αλλά και οι περισσότερες χώρες του πλανήτη-, δημιουργώντας μία ζώνη από ηλιακά πανέλ γύρω από τη Σελήνη.

       

Το πρωτοποριακό διαστημικό έργο, που θα είναι έτοιμο έως το 2035, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας “Shimizu”, έχει στόχο  να μετατρέψει τη Σελήνη σε έναν κολοσσιαίο σταθμό ηλιακής ενέργειας .

   

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Telegraph”, πριν την εγκατάσταση της ζώνης των ηλιακών πάνελ, η εταιρεία θα αποστείλει ρομπότ και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό στη Σελήνη, για να χαρτογραφήσουν το έδαφός της, έτσι ώστε να το προετοιμάσουν κατάλληλα για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου.

Όπως εξηγεί εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Shimizu, που εδρεύει στο Τόκιο, η ζώνη με τα ηλιακά πάνελ θα έχει πλάτος 402 χιλιομέτρων και θα παρέχει ενέργεια σε γήινους σταθμούς  μέσω λέιζερ ή μικροκυμάτων.

“Το δακτυλίδι της Σελήνης” είναι ο τίτλος του προγράμματος και, σύμφωνα με τη γιαπωνέζικη εταιρεία, θα μπορεί να αναμεταδίδει ενέργεια ίση με 13.000 τεραβάτ.

“Είναι  μία πολύ οικονομική λύση, εφόσον στη Γη υπάρχουν πλέον περιορισμένες πηγές καθαρής ενέργειας” υποστηρίζει η ιαπωνική εταιρεία στην ιστοσελίδα της και προσθέτει: “Το δακτυλίδι της Σελήνης κάνει πραγματικότητα πρωτοποριακές διαστημικές ιδέες που σχετίζονται με την προηγμένη τεχνολογία”.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι το Μάρτιο του 2011, όταν ο καταστροφικός σεισμός στη Φουκουσίμα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής, η χώρα του “ανατέλλοντος ηλίου” κάλυπτε τις ενεργειακές ανάγκες της σε μεγάλο βαθμό, από την πυρηνική ενέργεια.

Έκτοτε όμως, οι ιαπωνικές αρχές αναζητούν φθηνές και ασφαλέστερες λύσεις για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.