ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία «σέλφι» που τράβηξε στον ‘Αρη το Insight (βίντεο)

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία «σέλφι» που τράβηξε στον ‘Αρη το Insight (βίντεο)

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία «σέλφι» που τράβηξε στον ‘Αρη η διαστημοσυσκευή InSight. Στη «σέλφι» φαίνονται καθαρά τα ξεδιπλωμένα ηλιακά πάνελ και τα επιστημονικά όργανα του InSight.

Η φωτογραφία αποτελεί σύνθεση από 11 εικόνες, τις οποίες τράβηξε η κάμερα πάνω στο ρομποτικό βραχίονα του InSight. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τις εικόνες που τραβά το ρόβερ Curiosity της NASA και οι οποίες αργότερα δημιουργούν ένα σύνθετο «μωσαϊκό».

Τις επόμενες εβδομάδες οι επιστήμονες και μηχανικοί που είναι υπεύθυνοι της αποστολής, θα δώσουν εντολή στο ρομποτικό βραχίονα να τοποθετήσει το σεισμογράφο προσεκτικά στην επιφάνεια του πλανήτη, καθώς και το όργανο που θα μελετήσει το υπέδαφός του, ανοίγοντας μια τρύπα βάθους έως πέντε μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η NASA έχει σκοπίμως επιλέξει για την προσεδάφιση του InSight την αχανή πεδιάδα Elysium Planitia, που έχει ελάχιστους βράχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.