ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ετοιμαστείτε – Ξεκινούν τα ταξίδια αναψυχής στο διάστημα με ένα διαστημόπλοιο Soyuz (βίντεο)

Ετοιμαστείτε – Ξεκινούν τα ταξίδια αναψυχής στο διάστημα με ένα διαστημόπλοιο Soyuz (βίντεο)

Ένα διαστημόπλοιο τύπου Soyuz πρόκειται να δεχθεί μετατροπές ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιεί τουριστικά ταξίδια στο διάστημα, φτάνοντας έως το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Συγκεκριμένα, πρόκειται να υποστεί τροποποιήσεις ώστε να είναι σε θέση να το πιλοτάρει ένα άτομο από μόνο του, αντί του τριμελούς πληρώματος που χρειάζεται μέχρι σήμερα, ανέφερε ο Σεργκέι Κρικάλεφ, επικεφαλής των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων στη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, Roscosmos.

«Ένα διαστημικό σκάφος για εξειδικευμένη αποστολή τροποποιείται ώστε να είναι ευκολότερο για ένα και μόνο άτομο να το πιλοτάρει», ανέφερε ο Κρικάλεφ στο περιθώριο του Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου.

Όπως ανέφερε το στέλεχος της Roscosmos, δεν έχουν υπογραφεί συμβόλαια με κάποιον για να πιλοτάρει το διαστημικό σκάφος, αλλά θα πρέπει να είναι ένας έμπειρος κοσμοναύτης ή αστροναύτης.

Μάλιστα, ίσως το διαστημόπλοιο να τροποποιηθεί ώστε να μην είναι απαραίτητο να «δένει» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το διαστημικό σκάφος κατασκευάζεται σε συνεργασία με την αμερικανική τουριστική διαστημική εταιρεία, Space Adventures (Διαστημικές Περιπέτειες). Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει συμφωνία να εκτοξεύσουν 2 τουρίστες στον ISS, το 2021.

Η ρωσική ιδιωτική εταιρεία Kosmokurs, η οποία προς το παρόν αναπτύσσει υποτροχιακές διαστημικές πτήσεις, ξεκίνησε τα πρώτα της τεστ στο πύραυλό της και στη διαστημική τεχνολογία το Μάη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την Kosmokurs, ένα εισιτήριο για διαστημική πτήση επάνω στο επαναχρησιμοποιούμενο υποτροχιακό εμπορικό σύστημα θα κοστίζει περί τις 200 με 250 χιλ. δολάρια.

Δείτε το βίντεο:


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.