ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανακαλύφθηκε μαύρη τρύπα που δεν έπρεπε καν να υπάρχει στον Γαλαξία μας – 70 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο (φωτο)

Ανακαλύφθηκε μαύρη τρύπα που δεν έπρεπε καν να υπάρχει στον Γαλαξία μας – 70 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο (φωτο)

Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει μια μαύρη τρύπα στον γαλαξία μας, τόσο πελώρια, που «αμφισβητεί» τα υπάρχοντα μοντέλα για το πώς εξελίσσονται τα αστέρια!

Η εν λόγω μαύρη τρύπα λέγεται LB-1 και βρίσκεται μόλις 15.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη, έχοντας μάζα, δε, 70 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο!

Ακριβώς, λοιπόν, λόγω της ασύλληπτα μεγάλης μάζας της, η LB-1 δεν θα έπρεπε να… υπάρχει, με βάση τις μέχρι τώρα γνώσεις της επιστήμης, διότι, καμία έκρηξη σούπερνοβα δεν θα μπορούσε να την παράξει!

Οι ειδικοί, λοιπόν, πιστεύουν ότι, ίσως, έχουμε να κάνουμε με ένα νέο είδος μαύρης τρύπας, που σχηματίζεται από κάποιον άλλον, άγνωστο -ακόμη- φυσικό μηχανισμό.

«Ο Γαλαξίας εκτιμάται ότι περιέχει 100 εκατομμύρια αστρικές μαύρες τρύπες (σ.σ. θυμίζουμε, αποτελούν, ουσιαστικά, κατά μία έννοια, το τελικό στάδιο της εξέλιξης των άστρων), αλλά η LB-1 είναι διπλάσια απ’ ό,τι θεωρούσαμε εφικτό να υπάρχει εκεί έξω», δήλωσε ο Liu Jifeng, καθηγητής του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Κίνας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας.

«Οι μαύρες τρύπες, μιας τέτοιας μάζας, δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν στον γαλαξία μας, σύμφωνα με τα περισσότερα από τα σημερινά μοντέλα της αστρικής εξέλιξης», πρόσθεσε.

Οι επιστήμονες πιστεύουν, γενικά, ότι υπάρχουν δύο τύποι μαύρων οπών.

Οι πιο συνηθισμένες αστρικές μαύρες τρύπες -έως 20 φορές πιο μεγάλες από τον Ήλιο- σχηματίζονται όταν το κέντρο ενός πολύ μεγάλου αστέρα καταρρέει μέσα από τον εαυτό του.

Από την άλλη, οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες είναι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερες από τον Ήλιο και η προέλευσή τους είναι αβέβαιη.

Αλλά οι ερευνητές πίστευαν ότι «τα τυπικά αστέρια στον Γαλαξία αποβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού τους αερίου μέσω των αστρικών ανέμων, εμποδίζοντας την εμφάνιση μιας μαύρης τρύπας μεγέθους LB-1», είπε ο Liu και συμπλήρωσε: «Οι θεωρητικοί θα πρέπει τώρα να αναλάβουν την πρόκληση να εξηγήσουν πώς διαμορφώθηκε αυτό το πράγμα»…

https://twitter.com/the_hindu/status/1200019031908065280

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.