Η Ρωσική διαστημική υπηρεσία διεκδικεί την Αφροδίτη – «Είναι δικός μας πλανήτης»

Η Ρωσική διαστημική υπηρεσία διεκδικεί την Αφροδίτη  – «Είναι δικός μας πλανήτης»

Oι Ρώσοι διεκδικούν τον πλανήτη Αφροδίτη κατ’ αποκλειστικότητα λίγες μέρες αφού ανακοινώθηκε ότι ανιχνεύθηκαν ίχνη φωσφίνης στην ατμόσφαιρα του.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, διευθυντής του οργανισμού Roscosmos (της «ρωσικής NASA» υπεραπλουστεύοντας) δήλωσε ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν η πρώτη διαστημική δύναμη η οποία εξερεύνησε την Αφροδίτη. Αυτό συνέβη πριν από 45 χρόνια, το 1975, όταν το διαστημόπλοιο Venera 9 κατάφερε να συλλέξει πολύ σημαντικά δεδομένα, όπως πχ ότι στην επιφάνεια του πλανήτη επικρατούν θερμοκρασίες της τάξης των 450 βαθμών Κελσίου.

«Η χώρα μας» είπε με έμφαση ο Ρογκόζιν, «υπήρξε η πρώτη και η μόνη που προσεδάφισε επιτυχώς διαστημόπλοιο στην Αφροδίτη. Μαζέψαμε πληροφορίες -αλλά εκεί πάνω είναι σωστή κόλαση. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι η Αφροδίτη είναι ένας ρωσικός πλανήτης» κατέληξε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές της να κατακτήσει, ή, έστω, να εξερευνήσει περαιτέρω την Αφροδίτη. Αφ’ ενός θα συμμετέχει σε κοινό πρόγραμμα με τη NASA και την αποστολή με κωδικό «Venera-D Project», αφ’ ετέρου όμως οι Ρώσοι θα κινηθούν και ανεξάρτητα, βάσει των δικών τους σχεδίων για την Αφροδίτη.

Οι επιστήμονες στο κέντρο Roscosmos θεωρούν ότι στον συγκεκριμένο πλανήτη έχει συμβεί μια μείζων οικολογική και κλιματική καταστροφή, εξαιτίας της οποίας διαμορφώθηκαν οι ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης που επικρατούν σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, σε ό,τι αφορά στους Ρώσους, μετά από την ανακοίνωση για τη φωσφίνη από διεθνή επιστημονική ομάδα με βάση το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, στην Ουαλία, στο ζήτημα παρενέβη ο δισεκατομμυριούχος Γιούρι Μίλνερ, κάτι αντίστοιχο με τον Ελον Μασκ σε ρωσική εκδοχή. Ο Μίλνερ προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει την εξερεύνηση της ατμόσφαιρας που περιβάλλει την Αφροδίτη, αναζητώντας «ίχνη πρωτόγονων μορφών ζωής» στα όξινα νέφη πάνω από τον πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.