ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκίνησε η αποστολή του SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο-φωτο)

Ξεκίνησε η αποστολή του SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο-φωτο)

Τέσσερις αστροναύτες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα, με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 για μια εξάμηνη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

https://twitter.com/kondekturbus_/status/1328141169482559488

Το πλήρωμα αποτελείται από τρεις αστροναύτες του διαστημικού γραφείου των ΗΠΑ (NASA) – Διοικητής Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ και Σάνον Γουόκερ – και τον εξαιρετικά έμπειρο αστροναύτη Ιαπωνικού διαστημικού πρακτορείου (Jaxa), Σότσι Νόγκουτσι.

Η ομάδα θα περάσει περίπου έξι μήνες στο σταθμό. Η Nasa αναφέρει ότι έχει περάσει πλήρως στη νέα εποχή στην οποία αγοράζει υπηρεσίες μεταφοράς πληρώματος από ιδιώτες εργολάβους, αντί να κατέχει και να εκμεταλλεύεται τα δικά της οχήματα, όπως συνέβη με τα πλέον αποσυρμένα διαστημικά λεωφορεία.

Αυτή είναι η πρώτη πλήρως λειτουργική αποστολή για μια κάψουλα SpaceX Crew Dragon.

Θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη εκτόξευση του SpaceX συνολικά. Το πρώτο Crew Dragon που ξεκίνησε τους ανθρώπους , το οποίο εξακολουθούσε να θεωρείται δοκιμαστική αποστολή, απογειώθηκε τον Μάιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να πετάξουν τους δικούς τους αστροναύτες από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2011, όταν αποσύρθηκε το πρόγραμμα Space Shuttle. Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του ταξιδιού ήταν να συλλέξει δεδομένα σχετικά με την απόδοση του Crew Dragon capusle.

Η NASA θέλει να κάνει πολλαπλά ταξίδια στο ISS κάθε χρόνο, μεταφέροντας νέες ομάδες αστροναυτών – και ίσως, μια μέρα, ιδιώτες πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα συχνά ταξίδια θα κρατήσουν το ISS καλύτερα στελεχωμένο από ό, τι ήταν για την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τους Αμερικανούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.