ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πούτιν: “Προς τιμή του Τσιολκόφσκι η νέα ρωσική διαστημική πόλη στην Άπω Ανατολή”

Πούτιν: “Προς τιμή του Τσιολκόφσκι η νέα ρωσική διαστημική πόλη στην Άπω Ανατολή”

Το όνομα του πατέρα του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος, του  Κονσταντίν Τσιολκόφσκι, πρότεινε να δοθεί στη νέα πόλη που θα δημιουργηθεί κοντά στο κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Τσιολκόφσκι πέθανε το 1935, αλλά θεωρείται ο πρωτοπόρος της Αστροναυτικής θεωρίας κι ένας από τους εμπνευστές των διαστημικών πυραύλων. Είχε εκδώσει, μάλιστα,  ήδη από το 1903, θεωρητική εργασία,πάνω στη χρήση πυραύλων εξερεύνησης του διαστήματος.

Νομίζω ότι θα ήταν σωστό, μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, να ονομάσουμε την μελλοντική πόλη: Τσιολκόφσκι” δήλωσε  σήμερα ο Πούτιν, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Κοσμοναύτη, αφιερωμένη στην πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση το 1961 από τον Γιούρι Γκαγκάριν .

Στη Σοβιετική Ένωση, συνηθιζόταν κάποιες πόλεις να παίρνουν τα ονόματα κορυφαίων προσωπικοτήτων του διαστημικού προγράμματος όπως Γκαγκάριν, ή Κορόλιοφ, ένας εξέχων μηχανικός διαστημικών πυραύλων.

Ο Πούτιν δήλωσε, επίσης, ότι η πόλη Τσιολκόφσκι θα κατασκευαστεί δίπλα  σε ερευνητικό κέντρο κοντά στο νέο κοσμοδρόμιο της περιοχής της Άπω Ανατολής, Αμούρ. Από εκεί έχει προγραμματιστεί και η πρώτη εκτόξευση πυραύλου το 2015. Ωστόσο, η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση προγραμματίζεται για το 2018.

Το νέο κοσμοδρόμιο έκτασης 380.000 τετραγωνικών μέτρων κατασκευάζεται ως εναλλακτική λύση, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από  το Μπαϊκονούρ του Καζακστάν, το οποίο νοικιάζει η Ρωσία από τότε που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση.Το πρώτο στάδιο της κατασκευής υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 8 δις δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.