ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Blue Origin ανέβαλε την εκτόξευση του πυραύλου «New Shepard» λόγω προβλήματος στα συστήματα εδάφους

Η αποστολή NS-24 είναι μη επανδρωμένη - Μεταφέρει επιστημονικά δεδομένα με τη στήριξη της NASA

Η Blue Origin ανέβαλε την εκτόξευση του πυραύλου «New Shepard» λόγω προβλήματος στα συστήματα εδάφους

Η Blue Origin, ανακοίνωσε πως ανέβαλε για αργότερα μέσα στην εβδομάδα την εκτόξευση του πυραύλου «New Shepard».

Η εκτόξευση, η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει τη μεγάλη επιστροφή στους αιθέρες της εταιρείας που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί, όπως προβλεπόταν, σήμερα, «εξαιτίας ενός προβλήματος στα συστήματα εδάφους», ανέφερε η Blue Origin σε μήνυμά της στο X.

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα ένα νέο παράθυρο εκτόξευσης για αυτήν την εβδομάδα», διευκρίνισε η εταιρεία.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, η Blue Origin είχε ήδη ανακοινώσει ότι αναβάλλει κατά μία ώρα τη στιγμή της εκτόξευσης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στη βάση εκτόξευσης, στο δυτικό Τέξας.

Blue Origin: Η αποστολή NS-24 είναι μη επανδρωμένη – Μεταφέρει επιστημονικά δεδομένα με τη στήριξη της NASA

Η αποστολή, που ονομάζεται NS-24, είναι μη επανδρωμένη, αλλά μεταφέρει επιστημονικά δεδομένα, τα μισά εκ των οποίων αναπτύχθηκαν με τη στήριξη της NASA.

Αυτός ο πύραυλος έχει εντούτοις χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για πτήσεις διαστημικού τουρισμού κι έχει ήδη μεταφέρει 31 ανθρώπους σε ταξίδια λίγων λεπτών πάνω από το τελευταίο σύνορο, μεταξύ αυτών τον ίδιο τον Τζεφ Μπέζος.

Το ατύχημα τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του προωθητικού τμήματος του πυραύλου, που ούτε και τότε μετέφερε επιβάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ατύχημα είχε προκληθεί από μια «πιο αυξημένη από το προβλεπόμενο θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.