Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές – «Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει καθώς τα κινητά συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ»

30% αύξηση σε σχέση με τον χρόνο που δαπανήθηκε στο κινητό το 2019

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές – «Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει καθώς τα κινητά συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ»

Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας στατιστικών, App Annie, οι άνθρωποι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 4,8 ώρες την ημέρα πάνω από το κινητό τους.

Η έκθεση της εταιρείας αναφέρει ότι το 2021 οι χρήστες «κατέβασαν» εφαρμογές 230 δισεκατομμύρια φορές, δαπανώντας 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το TikTok ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή παγκοσμίως, με τους χρήστες να περνούν 90% περισσότερο χρόνο σε αυτή, σε σύγκριση με το 2020.

«Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς τα κινητά συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ σχεδόν σε κάθε κατηγορία: στον χρόνο που δαπανάται, στις λήψεις και στα έσοδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της App Annie, Θίοντορ Κραντζ, όπως αναφέρει το BBC και μεταδίδει το ertnews.gr.

Η εταιρεία προέβλεψε ότι, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το TikTok θα ξεπεράσει το 1,5 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

30% αύξηση σε σχέση με τον χρόνο που δαπανήθηκε στο κινητό το 2019

Ο μέσος χρόνος που δαπανήθηκε στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, ήταν 4 ώρες και 48 λεπτά, σημειώνοντας 30% αύξηση σε σχέση με το 2019. Αυτά τα στοιχεία ισχύουν για δέκα αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Σιγκαπούρης και του Καναδά.

Οι χρήστες στη Βραζιλία, την Ινδονησία και τη Νότια Κορέα πέρασαν πάνω από πέντε ώρες την ημέρα στα κινητά τους. Από αυτόν τον χρόνο, επτά στα 10 λεπτά τα πέρασαν σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίας και βίντεο, με το TikTok να κατέχει την πρώτη θέση.

Διαφημιστικές

Όπως αναφέρει το BBC, το οικοσύστημα κινητής τηλεφωνίας γενικά παραμένει πολύ υγιές. Συγκεκριμένα, το 2021, κυκλοφόρησαν δύο εκατομμύρια νέες εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ ο αριθμός των εφαρμογών με έσοδα πάνω από 100 εκατ. δολάρια, αυξήθηκε κατά 20%.

Το YouTube ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή ροής βίντεο παγκοσμίως, σημειώνοντας περισσότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις σε 60 διαφορετικές χώρες. Το Netflix ήρθε δεύτερο σε πολλές περιοχές.

Η αγορά των παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα επίσης μεγάλωσε, με τους ανθρώπους να ξοδεύουν 116 δισ. δολάρια σε αυτά. Ορισμένοι χρήστες παραπονέθηκαν για τον αριθμό των διαφημίσεων σε κάποια παιχνίδια, αλλά οι διαφημίσεις εφαρμογών γενικά πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, με την παγκόσμια δαπάνη να ξεπερνά τα 295 δισ. δολάρια πέρυσι.

Εφαρμογές υγείας και ευεξίας

Ορισμένες από τις τάσεις που εντοπίστηκαν στην έρευνα αντανακλούν ευρύτερες αλλαγές, ιδίως στον τρόπο με τον οποίο η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πέρασαν πολύ χρόνο σε εφαρμογές αγορών – περισσότερες από 100 δισεκατομμύρια ώρες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των συνεδριών στις εφαρμογές ευεξίας, αυξήθηκε σε 194 δισεκατομμύρια το 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εφαρμογές υγείας και γυμναστικής σημείωσαν επίσης ανάπτυξη, καθώς η πανδημία σήμαινε ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πάντα να πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Οι εφαρμογές διαλογισμού, όπως το Headspace και το Calm, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους νέους, με τις πέντε κορυφαίες εφαρμογές να σημειώνουν αύξηση 27% το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δαπάνες για εφαρμογές γνωριμιών ξεπέρασαν τα 4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 95% από το 2018. Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση της App Annie, οι κρατικές εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών και προειδοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, επίσης σημείωσαν τεράστια αύξηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.