Κορωνοϊός: Με κωδικό QR θα εντοπίζονται τα κρούσματα στην Ιαπωνία – Θα σαρώνεται στις εισόδους κάθε αξιοθέατου

Κορωνοϊός: Με κωδικό QR θα εντοπίζονται τα κρούσματα στην Ιαπωνία – Θα σαρώνεται στις εισόδους κάθε αξιοθέατου

Την τεχνολογία και τα κινητά τηλέφωνα θα χρησιμοποιήσει η Ιαπωνία για να εντοπίζει τα κρούσματα κορωνοϊού στα αξιοθέατα της χώρας.

Τα μεγάλα αξιοθέατα της Οζάκα στην Ιαπωνία υιοθέτησαν ένα νέο σύστημα για να παρακολουθούν τα άτομα με κορωνοϊό, που ενδεχομένως τα επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό οργανισμός NHK.

Καθένα από τα 500 αξιοθέατα στην Οζάκα έχει λάβει έναν ατομικό κωδικό QR από τις αρχές της πόλης, που τοποθετείται στην είσοδο.

Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να σαρώσουν τον κωδικό με τα smartphones τους και να εγγραφούν χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση email.

Εάν ένα μολυσμένο άτομο επισκεφθεί τον τουριστικό χώρο, θα σταλεί ειδοποίηση μέσω email σε άλλους επισκέπτες.

Εάν δεν εντοπιστεί κάποιος θετικός στον κορωνοϊό, η διεύθυνση email του θα διαγραφεί αυτόματα από το σύστημα σε δύο μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις αρχές της εβδομάδας, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίντζο Άμπε ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε τον Απρίλιο για να περιορίσει την εξάπλωση της νόσου, μετά από μια απότομη πτώση του αριθμού των κρουσμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.