Eurostat: Ποια θέση κατέχουν οι νέοι της Ελλάδας στις ψηφιακές δεξιότητες

Eurostat: Ποια θέση κατέχουν οι νέοι της Ελλάδας στις ψηφιακές δεξιότητες

Υψηλές είναι οι ψηφιακές δεξιότητες των νέων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, το 92% των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών διαθέτει τουλάχιστον τις βασικές ή υψηλότερες από τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Πρόκειται για την τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η Κροατία. Τα στοιχεία αναφέρονται στην περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αναδημοσιεύει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), το 2019 τέσσερις στους πέντε νέους, ήτοι το 80%, ηλικίας 16-24 ετών είχαν βασικές ή πάνω από τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Μάλιστα, όπως υποδεικνύει η Eurostat, το ποσοστό αυτό ήταν κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από την αντίστοιχη επίδοση στα άτομα ηλικίας 16 έως 74 ετών (56%).

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Κροατία, η οποία έχει το υψηλότερο ποσοστό ατόμων ηλικίας 16-24 ετών με βασικές ή υψηλότερες από τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες (97%). Στην κατάταξη ακολουθούν η Εσθονία, η Λιθουανία και η Ολλανδία, με το 93% των νέων και των τριών χωρών να διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο των ψηφιακών δεξιοτήτων του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χειρότερες επιδόσεις από την Ελλάδα ως προς τις ψηφιακές δεξιότητες των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών έχουν η Τσεχία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Δανία και η Σουηδία. Τα χαμηλότερα ποσοστά εντοπίζονται στη Ρουμανία (56%), τη Βουλγαρία (58%), την Ιταλία (65%), την Ουγγαρία (68%), τη Λετονία και το Λουξεμβούργο (75% και οι δύο χώρες).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.