ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατά της Google στρέφεται η αμερικανική Δικαιοσύνη

Κατά της Google στρέφεται η αμερικανική Δικαιοσύνη

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε σήμερα δικαστική αγωγή εναντίον της Alphabet, μητρικού ομίλου της Google.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί τον αμερικανικό κολοσσό υπηρεσιών online αναζήτησης ότι εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση του για να θέσει εκτός αγοράς τους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με το Reuters, εκτός της Δικαιοσύνη των ΗΠΑ εναντίον της Google προσέφυγαν και 11 αμερικανικές πολιτείες, κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό ότι παραβαίνει το νόμο όσον αφορά τη μεταχείριση των ανταγωνιστών στις δραστηριότητες αναζήτησης και διαφήμισης, επιδιώκοντας να τους θέσει εκτός ανταγωνισμού και να διατηρήσει την κυριαρχία της δικής της μηχανής αναζήτησης. Επιπλέον, φέρεται να την κατηγορεί ότι εκμεταλλεύεται τη δύναμη που έχει στην αγορά για την πώληση περισσότερων διαφημίσεων.

Τα έσοδα της Google ανήλθαν στα 162 δισ. δολάρια το 2019, ποσό που υπερβαίνει το ΑΕΠ της Ουγγαρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η αγωγή έρχεται περίπου έναν χρόνο αφότου το υπουργεί Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου άνοιξαν έρευνα για τις πρακτικές των τεσσάρων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας: Amazon.com Inc , Apple Inc, Facebook Inc και Google.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.