ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πώς η sεξουαλική ορμή συνδέεται με την ορμόνη του θηλασμού

Πώς η sεξουαλική ορμή συνδέεται με την ορμόνη του θηλασμού

Το ταμπού σχετικά με την απαγόρευση των εrωτικών επαφών στη γυναίκα που θηλάζει, όπως όλα τα ταμπού, έχει ρίζες σε άλλες εποχές.

Η λαϊκή σοφία και η παρατήρηση πάνω στη νοσηρότητα και την επιβίωση επισήμανε, στην πορεία του χρόνου, ότι τα παιδιά που γεννιόνταν πολύ κοντά χρονικά το ένα στο άλλο, κινδύνευαν να μην επιβιώσουν. Αν η απόσταση γέννησης μεταξύ των παιδιών ήταν μεγάλη, και κατά προτίμηση τέσσερα χρόνια τουλάχιστον, τότε τα παιδιά είχαν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβιώσουν και ο κόπος της μητέρας και των υπόλοιπων ενηλίκων δεν πήγαινε χαμένος.

Η γυναίκα είναι ένα από τα λίγα θηλυκά ζώα στα οποία η περίοδος οίστρου δεν περιορίζεται στην περίοδο γονιμότητας. Η εrωτική της επιθυμία σε περιόδους κατά τις οποίες δεν υπάρχει γονιμότητα, είναι εντονόχερη από όλα τα άλλα ζώα.

Η γυναίκα μπορεί να έχει ερωτική επιθυμία κατά τη διάρκεια της περιόδου, της εγκυμοσύνης και της αμμηνοροϊκής περιόδου της γαλουχίας, παρόλο που δεν μπορεί να έχει ωορρηξία και σύλληψη. Συνήθως, όμως, η ερωτική επιθυμία είναι εντονότερη στις ημέρες της ωορρηξίας, κατά τις οποίες είναι γόνιμη.

Sεξουαλικότητα υπάρχει στη γυναίκα που θηλάζει. Ανάλογα το ταμπεραμέντο της, τη σχέση της με το σύντροφό της και το πόσο απαιτητικό είναι το μωρό, αργά ή γρήγορα εμφανίζεται επιθυμία για εrωτικές επαφές.

Φαίνεται ότι οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν ερωτική επιθυμία μετά τη γέννα τους, αλλά όχι τόσο συχνά και τόσο γρήγορα όσο οι γυναίκες που δε θηλάζουν. Πολλές γυναίκες αναφέρουν όχι δεν έχουν ερωτική διάθεση για αρκετούς μήνες αφότου γεννήσουν. Μπορεί για όλο τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού η μητέρα να μην έχει καθόλου διάθεση για ερωτικές επαφές.

Εrωτική επιθυμία την ώρα του θηλασμού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλές γυναίκες φοβούνται όχι θα έχουν εrωτική επιθυμία την ώρα που θηλάζουν. Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια και, απ’ ό,τι ακούω, κυρίως όταν θηλάζουμε ξένα μωρά. Πιστεύω όχι με τα ξένα μωρά αλλάζει ο τρόπος θηλασμού και το ερέθισμα είναι έντονο, ενώ με ίο μωρό μας ατονεί. Κάποιες γυναίκες έχουν εrωτική επιθυμία κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών που θηλάζουν, κατά τις οποίες ο ερεθισμός στις θηλές τούς είναι πρωτόγνωρος και συνεχής. Άλλες μητέρες, μετά τον 6ο ή 10ο μήνα της ζωής του παιδιού, ειδικά αν έχουν αρχίσει να έχουν περίοδο, μπορεί να εμφανίσουν εrωτική επιθυμία (για τον άντρα τους, όχι για το μωρό!) κατά τη διάρκεια των νυχτερινών θηλασμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.