Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Απριλίου του 1941, όταν ο γερμανικός στρατός μπήκε στην Αθήνα και ξεκίνησε η μαύρη νύχτα της κατοχής.

Στις 08.00 το πρωί (Κυριακή ήταν) μοτοσικλετιστές και οχήματα της 2ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας με επικεφαλής τον ανθυπολοχαγό Φριτς Ντίρφλιγκ, εισήλθαν από τα βόρεια προάστια στην Αθήνα. Τους ναζί κατακτητές υποδέχτηκε στο καφενείο των Αμπελοκήπων «Λουξ», επιτροπή που του παρέδωσε την πόλη, την επιτροπή αποτελούσαν ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Καβράκος, ο νομάρχης Αττικοβοιωτείας Κωνσταντίνος Πεζόπουλος αντιναύαρχος σε αποστρατεία, οι δήμαρχοι Αθήνας Αμβρόσιος Πλυτάς και Πειραιά Μιχάλης Μανούσκος και ο συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος ως διερνηνέας.

Στις 23 Απριλίου, τέσσερις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών, έφυγαν από το Σκαραμαγκά για την Κρήτη ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ με τον πρωθυπουργό Τσουδερό και μέλη της κυβέρνησης.

Από το πρωινό της 27ης Απριλίου απλώνεται το σκοτάδι της κατοχής στην Ελλάδα που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, ερείπια, οικονομική κατάρρευση, προδότες και δωσιλογους, ήρωες και προδομένους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!