Δεν είναι και τόσο γνωστά: Δέκα απίθανα ιστορικά γεγονότα που ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ

Ένας απέραντος κόσμος τόσων χρόνων σίγουρα έχει πάντα κάτι νέο να μας μάθει

Δεν είναι και τόσο γνωστά: Δέκα απίθανα ιστορικά γεγονότα που ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ

Είτε θέλετε να επεκτείνετε τις ιστορικές σας γνώσεις είτε να μάθετε ένα μάτσο τυχαία facts, αυτά τα 10 εκπληκτικά παράξενα ιστορικά γεγονότα είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από το παρελθόν.

Δείτε παρακάτω…

1.Από το 1912 έως το 1948, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήγαγαν αγώνες στις καλές τέχνες. Δόθηκαν μετάλλια για τη λογοτεχνία, την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, τη ζωγραφική και τη μουσική. Προφανώς, η τέχνη που δημιουργήθηκε έπρεπε να έχει Ολυμπιακό θέμα.

2.Ο διάσημος κατακτητής, ο Ναπολέων Βοναπάρτης, δέχθηκε μια φορά επίθεση από μια αγέλη από κουνελάκια! Είχε ζητήσει να κανονιστεί ένα κυνήγι κουνελιού για τον ίδιο και τους άντρες του. Όταν τα κουνέλια απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους, τα κουνελάκια κατευθύνθηκαν προς τον Βοναπάρτη και τους άντρες του σε μια ασταμάτητη επίθεση!

3.Η Κλεοπάτρα δεν ήταν στην πραγματικότητα Αιγύπτια! Από όσο μπορούν να πουν οι ιστορικοί, η διάσημη μοιραία γυναίκα της Αιγύπτου ήταν στην πραγματικότητα Ελληνίδα! Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

4.H κέτσαπ λανσαρίστηκε τη δεκαετία του 1830 ως φάρμακο. Το 1834, πουλήθηκε ως θεραπεία για στομαχικές διαταραχές από έναν γιατρό από το Οχάιο ονόματι John Cook. Δεν ήταν δημοφιλές μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα ώσπου έγινε κομμάτι της… καθημερινής μας ζωής!

5.Ο George Washington άνοιξε ένα αποστακτήριο ουίσκι μετά την προεδρία του.

6. Κατά τις δίκες των μαγισσών του Σάλεμ, οι κατηγορούμενες μάγισσες δεν κάηκαν στην πυρά. Η πλειοψηφία φυλακίστηκε και κάποιοι απαγχονίστηκαν. Αλλά καμία δεν κάηκε ζωντανή όπως νομίζαμε.

7.Το ποτό Bloody Mary δεν λεγόταν πάντα Bloody Mary! Αρχικά, το δημοφιλές ποτό ονομαζόταν A Bucket Of Blood. Μετά το Bucket Of Blood, μεταπήδησε στο Red Snapper και, τελικά, εγκαταστάθηκε στο Bloody Mary.

8. Η Ρωσία εξάντλησε όλα τα αποθέματα βότκα γιορτάζοντας το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Όταν τελείωσε ο μακροχρόνιος πόλεμος, τα πάρτι του δρόμου κατέκλυσαν τη Σοβιετική Ένωση, που κράτησαν για μέρες – μέχρι που όλα τα αποθέματα βότκας του έθνους εξαντλήθηκαν μόλις 22 ώρες μετά την έναρξη του πάρτι.

9. Τα κουνάβια, οι σκύλοι και οι πίθηκοι ήταν τα πιο δημοφιλή κατοικίδια στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Αντί για γάτες, οι Αρχαίοι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν κουνάβια για να κυνηγήσουν ποντίκια και αρουραίους. Χρησιμοποιούσαν σκύλους ως φύλακες και πιθήκους για διασκέδαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10. Πριν από τα ξυπνητήρια και πολύ πριν τα ξυπνητήρια των smartphone, υπήρχαν άνθρωποι που ονομάζονταν knocker-uppers που κυριολεκτικά χτυπούσαν το παράθυρο των ανθρώπων για να τους ξυπνήσουν στην ώρα τους για δουλειά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.