Καύσωνας & «πράσινη ενέργεια» της κυβέρνησης φέρνουν τον Αρμαγεδδώνα: Δεν κουνιέται έλικας -Ξεκίνησαν οι πρώτες διακοπές

Καύσωνας & «πράσινη ενέργεια» της κυβέρνησης φέρνουν τον Αρμαγεδδώνα: Δεν κουνιέται έλικας -Ξεκίνησαν οι πρώτες διακοπές

Την στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για «πράσινη μετάβαση» ετοιμάζεται να πληρώσει η χώρα, καθώς παραμένει άγνωστο αν θα αντέξει το σύστημα ηλεκτροδότησης, αφού οι ανεμογεννήτριες στις οποίες τόσο πολύ έχει επενδύσει η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή δεν κουνούν ούτε έλικα, καθώς λόγω καύσωνα υπάρχει πλήρης άπνοια.

Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται προ των πυλών ενός ενεργειακού Αρμαγεδδών, καθώς ανά πάσα στιγμή το δίκτυο μπορεί να πέσει, αφήνοντας εκατομμύρια πολίτες στο έλεος του καύσωνα χωρίς να μπορούν να ανάψουν ούτε ανεμιστήρα, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Ήδη χωρίς ρεύμα βρίσκονται από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής περιοχές των βορείων προαστίων.

Συγκεκριμένα, διακοπή ρεύματος έχουν οι δήμοι Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Αμαρουσίου.

Στην Κηφισιά φαίνεται πως το ρεύμα επανήλθε, ενώ, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται μέχρι τις 9:30 το βράδυ.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, χωρίς ρεύμα έμειναν το πρωί της Παρασκευής περιοχές του Πειραιά όπως η Παλιά Κοκκινιά και τα Καμίνια.

Μετ’ εμποδίων ήταν επίσης η ηλεκτροδότηση στο Δήλεσι Βοιωτίας και στην Ιεράπετρα Κρήτης, ενώ εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στο Ναύπλιο.

Γι’ αυτό άλλωστε έγιναν και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η έκκληση περί «ορθής χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος».

Αν καταρρεύσει το ηλεκτρικό δίκτυο η κυβέρνηση σκοπεύει να τα ρίξει πάλι στους ανεύθυνους πολίτες που τόλμησαν να ανοίξουν τα ερκοντίσιον για να μην πάθουν θερμοπληξία!

Φυσικά αν η κυβέρνηση δεν έτρεχε με ενθουσιασμό να εκτελέσει τις εντολές του Βερολίνου και δεν έκλεινε όλα τα εργοστάσια ελληνικού λιγνίτη, όπως πχ. το ΑΗΣ Καρδιάς, τώρα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αφού απλά θα ρίχναμε περισσότερο λιγνίτη στις μηχανές.

Τώρα σε περίπτωση μεγάλων διακοπών ας πάνε τα κυβερνητικά στελέχη με τον «πράσινο» πρωθυπουργό να φυσάνε τους έλικες στις ανεμογεννήτριες μπας και γυρίσουν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.