ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η General Dynamics θα κατασκευάζει συστήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών Thor

Η General Dynamics θα κατασκευάζει συστήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών Thor

Η αμερικανική General Dynamics Ordnance and Tactical Systems (GD-OTS) υπέγραψε τις 2 Νοεμβρίου 2006 συμφωνία με την ισραηλινή Rafael για την κατασκευή και πώληση στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ του συστήματος Thor.

Το σύστημα ασφαλούς εξουδετέρωσης αυτοσχέδιων και μη εκρηκτικών μηχανισμών Thor, που έχει αξιοποιηθεί επιχειρησιακά με μεγάλη επιτυχία, είναι τηλεχειριζόμενο, εξασφαλίζοντας έτσι τη δυνατότητα στους χειριστές του να απενεργοποιούν από απόσταση εκρηκτικούς μηχανισμούς. Διαθέτει αριθμό αισθητήρων για τον εντοπισμό των εκρηκτικών μηχανισμών, ένα σύστημα λέιζερ υψηλής ενέργειας και ένα πολυβόλο Μ2 των 12,7 χιλιοστών το οποίο φέρεται σε αυτο-σταθεροποιούμενη πλατφόρμα. Το σύνολο αυτών των συστημάτων και όπλων μπορεί να μεταφερθεί από μη επανδρωμένα ή επανδρωμένα οχήματα για σκοπούς εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, εκκαθάριση οδών από τις οποίες πρόκειται να διέλθουν φάλαγγες οχημάτων και εκκαθάριση πεδίων βολής από πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί. Το λέιζερ υψηλής ενέργειας του συστήματος χρησιμοποιείται από σχετικά μεγάλες αποστάσεις για το κάψιμο της γόμωσης εκρηκτικών μηχανισμών και την χωρίς έκρηξη εξουδετέρωσή τους, ενώ το πολυβόλο χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση (μέσω έκρηξης) μηχανισμών που διαθέτουν πυροσωλήνες, ή είναι προστατευμένοι από κάποιο κέλυφος, ή παγιδευμένοι. Με βάση τη συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο εταιρείες, η General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, θυγατρική της General Dynamics, έχει το δικαίωμα πώλησης του συστήματος αποκλειστικά και μόνο στις ΗΠΑ, καθώς και το δικαίωμα παροχής τεχνικής υποστήριξης στις μονάδες που θα το αξιοποιήσουν και της εκπαίδευσης του προσωπικού τους. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.