ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το νέο κύμα καύσωνα «χτυπά» στα δημόσια νοσοκομεία και δεν υπάρχει κλιματισμός ούτε για δείγμα! (βίντεο)

Το νέο κύμα καύσωνα «χτυπά» στα δημόσια νοσοκομεία και δεν υπάρχει κλιματισμός ούτε για δείγμα! (βίντεο)

Το νέο κύμα καύσωνα «χτυπά» με σφοδρότητα και τα δημόσια νοσοκομεία που δεν διαθέτουν κλιματισμό. Δεκάδες νοσηλευτικές δομές, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), περιθάλπουν τους ασθενείς σε συνθήκες δύσκολες που ενδεχομένως εγκυμονούν περισσότερα προβλήματα υγείας από αυτά που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν.

«Μονάδες νεογνών, ΜΕΘ, Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ευαίσθητες κλινικές όπως οι πνευμονολογικές, οι παθολογικές, χειρουργεία δεν διαθέτουν κλιματισμό. Ασθενείς με χαμηλό κορεσμό που έχουν ανάγκη οξυγόνου «βράζουν» στη ζέστη περιμένοντας 8 ώρες να εξεταστούν στα ΤΕΠ. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές φέρνοντας μαζί τους τον ανεμιστήρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, και υπενθυμίζει πως το πρόβλημα αυτό το είχε επισημάνει και στο προηγούμενο κύμα καύσωνα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια αντίδραση από τους υπεύθυνους των νοσοκομείων, και δυστυχώς ούτε και επίλυση του προβλήματος. Εξαίρεση αποτέλεσαν, έστω με οριακές παρεμβάσεις όπως λέει η Ομοσπονδία, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης και στο Αττικόν.

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για συντήρηση και ανανέωση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ ταυτόχρονα οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων έχουν αποδεκατιστεί από τεχνίτες, ψυκτικούς με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η συντήρηση εκ των έσω, διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ: Ποια είναι τα νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό

«ΘΡΙΑΣΙΟ»: Ασυντήρητος ο κεντρικός κλιματισμός, με χαλασμένα τρία μοτέρ από τα δέκα που είναι εγκατεστημένα στις πέντε κεντρικές μονάδες. Χωρίς επαρκή κλιματισμό είναι τα ΤΕΠ, χειρουργεία, ΜΕΘ, Μονάδα Εμφραγμάτων, Αιμοδοσία Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Ακτινολογικό εργαστήριο, Γυναικολογική, Μαιευτική κλινική, χειρουργική κλινική, παιδιατρική κλινική. Στο χώρο φροντίδας νεογνών αλλά και πολλούς θαλάμους νοσηλείας δεν υπάρχουν καθόλου κλιματιστικά.

«ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»: Τα διαλυμένα κλιματιστικά χαρακτηρίζουν το μεγάλο μαιευτήριο και νοσοκομείο. Μείζον πρόβλημα με την ζέστη σε όλες τις κλινικές και την Μονάδα νεογνών. Δεν διαθέτουν καθόλου κλιματισμό οι αίθουσες ανάνηψης χειρουργείων και καισαρικών τομών.

«ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»: Χωρίς συντήρηση και συνεπώς εκτός λειτουργίας είναι τα κλιματιστικά στη Μονάδα Νεογνών.

«ΚΑΤ»: Χωρίς συντήρηση ο κεντρικός κλιματισμός του νοσοκομείου λόγω έλλειψης κονδυλίων, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει σε υψηλές θερμοκρασίες όπως αυτές των τελευταίων ημερών.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Ασυντήρητος ο κλιματισμός και έντονη ζέστη στον 8ο όροφο που στεγάζεται η χειρουργική κλινική, δίνουν το στίγμα του νοσοκομείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των χειρουργημένων ασθενών.

«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ»: Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ κινητοποίησαν τους αρμόδιους που τοποθέτησαν κάποιους ανεμιστήρες – το πρόβλημα όμως παραμένει και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται πολύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Νοσοκομείο ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός στη χειρουργική και παθολογική κλινική.

Ανάλογη είναι η κατάσταση, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής, στο Σισμανόγλειο, στο Γεννηματάς Αθηνών, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (κλιματισμός μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες), στο Γενικό Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», στα νοσοκομεία Πρέβεζας, Λευκάδας, Φλώρινας, Άγιου Παύλου Θεσσαλονίκης, Τρίπολης, Κοζάνης, Γρεβενών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.