ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ένας παράξενος τρόπος για να ξεπεράσετε το άγχος σας

Ένας παράξενος τρόπος για να ξεπεράσετε το άγχος σας

Μια αμερικανική έρευνα έδειξε ότι το πλύσιμο των πιάτων χαλαρώνει και σας κάνει να ξεχνάτε το άγχος…

Οι λογαριασμοί τρέχουν, οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται και οι δόσεις του στεγαστικού σου έχουν γίνει βουνό. Στην προσπάθειά σου να χαλαρώσεις, έχεις δοκιμάσει τα πάντα: Από μασάζ με αρωματικά έλαια και γιόγκα, μέχρι ψυχανάλυση. Και αν σου λέγαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις βρίσκεται ήδη μέσα στο σπίτι σου και μάλιστα θα σε βοηθήσει να το διατηρήσεις καθαρό;

Ο λόγος για το πλύσιμο των πιάτων, που σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Mindfulness και στη Wall Street Journal, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία και μάλιστα έχει το ίδιο αποτέλεσμα στον εγκέφαλό μας με τον διαλογισμό. Οι ερευνητές στα πλαίσια της συγκεκριμένης μελέτης, ζήτησαν σε 25 άτομα να συγκεντρωθούν στη διαδικασία πλυσίματος των πιάτων, στην εικόνα του αφρού και στη μυρωδιά του σαπουνιού, ενώ σε άλλα 25 άτομα ζήτησαν να πλύνουν τα πιάτα, όπως το κάνουν συνήθως με μηχανικό τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι πρώτη ομάδα σε αντίθεση με τη δεύτερη, περιόρισε το άγχος της κατά 27% και αύξησε τη νοητική της λειτουργία κατά 25%, καταλήγοντας πως το πλύσιμο των πιάτων είναι αγχολυτικό και αυξάνει τη διάθεση. «Η ενσυναίσθηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο και οι καθημερινές επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς αυτόν το σκοπό ώστε να αυξήσουν την αίσθηση ευεξίας που αισθανόμαστε», υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.