ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νορβηγία: Πρόστιμο 1.300 ευρώ σε ξεναγό που τρόμαξε πολική αρκούδα

Νορβηγία: Πρόστιμο 1.300 ευρώ σε ξεναγό που τρόμαξε πολική αρκούδα

«Ο κανονισμός προβλέπει ότι απαγορεύεται να πλησιάζει κάποιος τις πολικές αρκούδες με τρόπο που αυτές να ενοχλούνται, όποια και εάν είναι η απόσταση» ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος…

Μπορεί να ακούγεται περίεργο συνέβη όμως και αυτό. Πρόστιμο 1.300 ευρώ (12.000 κορώνες) κλήθηκε να πληρώσει ένας ξεναγός στο αρχιπέλαγος της Νορβηγίας Σβάλμπαρντ, στην Αρκτική. Θα αναρωτιέται κάποιος ποιο ήταν το αδίκημα. Τρόμαξε μία πολική αρκούδα.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε τον περασμένο Μάιο. Κατά τη διάρκεια μίας εκδρομής με μηχανοκίνητα έλκηθρα μία ομάδα τουριστών εντόπισε μία λευκή αρκούδα, ακίνητη, σε απόσταση 900 μέτρων. Ένας από αυτούς αποφάσισε να την πλησιάσει για να την παρατηρήσει καλύτερα με αποτέλεσμα να την κάνει να τραπεί σε φυγή.

«Ο κανονισμός προβλέπει ότι απαγορεύεται να πλησιάζει κάποιος τις πολικές αρκούδες με τρόπο που αυτές να ενοχλούνται, όποια και εάν είναι η απόσταση» ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Σβαλμπαρντ βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Η έκτασή του είναι δύο φορές του Βελγίου και στο έδαφός του βρίσκουν καταφύγιο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του 2015, τουλάχιστον 1.000 πολικές αρκούδες ο οποίες έχουν χαρακτηρισθεί από το 1973 προστατευόμενο είδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια των τελευταίων σαράντα χρόνων έχουν καταγραφεί πέντε θανατηφόρες επιθέσεις κατά ανθρώπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.