ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Χιλή ενδιαφέρεται για δορυφόρο τηλεπισκόπησης

Η Χιλή ενδιαφέρεται για δορυφόρο τηλεπισκόπησης

Η Χιλή ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του 2007 θα αποδεχθεί τεχνικές και οικονομικές προσφορές για την προμήθεια δορυφόρου τηλεπισκόπησης.

Η κύρια αποστολή του δορυφορικού συστήματος θα είναι η επιτήρηση των συνόρων της χώρας. Μάλιστα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό αεροπορίας Raul Vergana η χώρα έχει αρχίσει συζητήσεις με ενδιαφερόμενες εταιρίες. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της απόφασης του περασμένου Ιουλίου όταν η Χιλή αποφάσισε να μην προμηθευτεί το δορυφορικό σύστημα τηλεπισκόπησης που της είχε προταθεί από την EADS. Άλλες χρήσεις για τις οποίες προορίζεται το σύστημα έχουν σχέση με τη μετεωρολογία, την επιτήρηση των πάγων, τη βιομηχανία αλιείας και υλοτομίας, όπως επίσης και επιστημονικές έρευνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Vergana έχουν προεπιλεγεί 26 εταιρίες οι οποίες και θα προσκληθούν να υποβάλλουν προσφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.