ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου (φώτο – βίντεο)

Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου (φώτο – βίντεο)

Διαμαρτυρία έλαβε χώρα έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Στην κινητοποίηση μπροστά από το δημαρχείο στη Θεσσαλονίκη παίρνουν μέρος μέλη της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα του GRTimes.gr, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας πλακάτ και πανό που γράφουν με μεγάλα γράμματα «έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου», οι πολίτες διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη απόσπαση και απομάκρυνση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου.

Όπως επισημαίνουν, «η απόσπαση των αρχαιοτήτων σημαίνει καταστροφή, απώλεια της αυθεντικότητας, η πόλη σαφώς θα χάσει ένα μνημείο το οποίο είναι μοναδικό, όχι μονάχα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλο τον βυζαντινό κόσμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.