ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Δεν καταθέτει ο Μαρκ Μίντοους στην επιτροπή του Κογκρέσου για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου

ΗΠΑ: Δεν καταθέτει ο Μαρκ Μίντοους στην επιτροπή του Κογκρέσου για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου

Ο Μαρκ Μίντοους, ο πρώην προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα συνεργαστεί τελικά με την κοινοβουλευτική επιτροπή που εξετάζει τι συνέβη στις 6 Ιανουαρίου, όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κογκρέσο, αν και αρχικά είχε δεσμευτεί ότι θα έδινε στοιχεία.

Ο Μίντοους ήταν ο πρώτος από τους στενούς συνεργάτες του πρώην προέδρου που συμφώνησε να καταθέσει στην αποκαλούμενη «Επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου», από την ημερομηνία της εισβολής των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο με σκοπό να εμποδίσουν το Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Είχε δεχτεί να παραδώσει «χιλιάδες σελίδες εγγράφων» και ήταν έτοιμος να καταθέσει, σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή ο δικηγόρος του, ο Τζορτζ Τεργουίλιγκερ. Όμως, η Επιτροπή «δεν έχει καμία πρόθεση να σεβαστεί το δικαίωμα της εκτελεστικής εξουσίας να κρατήσει κρυφές ορισμένες πληροφορίες», γεγονός που καθιστά «αδύνατη» την κατάθεση του στενότερου συμβούλου του Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βουλευτές ενδιαφέρονταν κυρίως για τις επαφές του Μίντοους με τους οργανωτές των διαδηλώσεων της 6ης Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.