ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καναδάς: Στο Κεμπέκ μελετούν «κεφαλικό φόρο» στους ανεμβολίαστους

Καναδάς: Στο Κεμπέκ μελετούν «κεφαλικό φόρο» στους ανεμβολίαστους

Το Κεμπέκ θα επιβάλει τις επόμενες εβδομάδες έναν νέο φόρο, την αποκαλούμενη «εισφορά υγείας», την οποία θα καταβάλουν μόνον όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19. Μάλιστα, στον Καναδά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και τέταρτη δόση εμβολίου.

«Εξετάζουμε μια εισφορά υγείας» για «όλους τους ενήλικους που αρνούνται να εμβολιαστούν», επειδή οι άνθρωποι αυτοί «συνιστούν οικονομικό βάρος για όλους τους κατοίκους του Κεμπέκ», ανέφερε ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Φρανσουά Λεγκό.

Σύμφωνα με τον Λεγκό, το 10% των κατοίκων που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία δόση εμβολίου, «δεν θα πρέπει να βλάπτει το 90% που έχει εμβολιαστεί. Δεν θα οφείλουν όλοι να πληρώνουν» την εισφορά, όπως είπε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας θέλει να είναι «σημαντικό το ποσό» που θα καλούνται να καταβάλλουν οι ανεμβολίαστοι.

«Καταλαβαίνω και συναισθάνομαι την γκρίνια σε βάρος της μειονότητας των ανεμβολίαστων, οι οποίοι, κατ’ αναλογία, κατακλύζουν τα νοσοκομεία μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Λεγκό είπε ότι το 10% των ανεμβολίαστων αντιπροσωπεύει το 50% των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σχολιάζοντας ότι αυτή η κατάσταση είναι «σοκαριστική».

Για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας, το Κεμπέκ ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου την εκ νέου επιβολή ορισμένων περιορισμών, όπως είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και η απαγόρευση συγκεντρώσεων σε σπίτια.

Συνολικά, 2.742 άνθρωποι που νοσούν από την Covid-19 νοσηλεύονται και οι 255 από αυτούς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Οι νοσηλείες αυξάνονται και στο Οντάριο, τη γειτονική και πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.