Μαρτυρίες δεκάδων θυμάτων του Επστάιν στη Γαλλία – Εισαγγελική έρευνα στο Παρίσι

Μαρτυρίες δεκάδων θυμάτων του Επστάιν στη Γαλλία –   Εισαγγελική έρευνα στο Παρίσι

Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει αν ο Τζέφρι Επστάιν διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα σε γαλλικό έδαφος ή σε βάρος ανήλικων Γαλλίδων οπουδήποτε στον κόσμο διέταξε την Παρασκευή η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο Επστάιν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου προσγειώθηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του προερχόμενο από το Παρίσι. Ο μεγαλοεπενδυτής διέθετε επιπλέον μια κατοικία στη Λεωφόρο Φος, έναν από τους ακριβότερους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου. Την έρευνα στο Παρίσι ζητούσαν πριν από 10 ημέρες και δύο υπουργοί της κυβέρνησης Μακρόν.

Την ίδια ώρα «πρόσωπο κλειδί» στην υπόθεση φαίνεται πως είναι ένας Γάλλος άνθρωπος της μόδας, ο Ζαν-Λικ Μπρουνέλ, ο οποίος εμπλέκεται και ο ίδιος σε σκάνδαλα με παρόμοιες καταγγελίες και φέρεται να «στέλνει» ανήλικα κορίτσια στον Τζέφρι Επστάιν στην Αμερική. Ο Μπρουνέλ αγνοείται από την ημέρα της σύλληψης του Επστάιν.

Ο 66χρονος Επστάιν αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έχει δηλώσει όμως ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του θα συνεχιστούν.

Μαρτυρίες θυμάτων του Επστάιν στη Γαλλία

Στις 12 Αυγούστου, δύο ημέρες μετά τον θάνα του κατηγορούμενου, η μη κυβερνητική οργάνωση Innocence en danger (Αθωότητα σε κίνδυνο) ζήτησε από την εισαγγελία του Παρισιού να ερευνήσει την υπόθεση. Χθες, ανέφερε ότι έχει συγκεντρώσει δέκα μαρτυρίες από θύματα που κατήγγειλαν αξιόποινες πράξεις οι οποίες “διαπράχθηκαν σε γαλλικό έδαφος”.

Σε μια κατάθεση που χρονολογείται από το 2011 αλλά μόλις τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ, μια γυναίκα κατηγορούσε τον Επστάιν ότι κακοποίησε πολύ νεαρά κορίτσια από τη Γαλλία που του στάλθηκαν ως “δώρο γενεθλίων”. Διαβεβαίωνε ότι τα κορίτσια αυτά στάλθηκαν στις ΗΠΑ από έναν πρώην συνεργάτη του, τον Γάλλο Ζαν-Λικ Μπρουνέλ, τον ιδρυτή των πρακτορείων μοντέλων Karin Models και MC2 Model Management.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.