«Ξεσκονίστε τα εκλογικά σας βιβλιάρια» θα έλεγαν παλιά

Κατά του Τζόνσον θα ψηφίσει ο βουλευτής των Συντηρητικών και εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ

Κατά του Τζόνσον θα ψηφίσει ο βουλευτής των Συντηρητικών και εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ισχυρό «αντάρτικο» σχηματίστηκε στους κόλπους του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος, τόσο που ο Μπόρις Τζόνσον έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με αποτέλεσμα να περάσει η Βρετανία σε φάση πολιτικής αβεβαιότητας.

Ένας από τους αντάρτες και ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ και βουλευτής των Συντηρητικών, Νίκολας Σόουμς, ο οποίος δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά του Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με το Brexit, κίνηση που η ηγεσία των Τόρις έχει προειδοποιήσει ότι θα οδηγήσει στην αποπομπή από το Συντηρητικό κόμμα.

«Θα ψηφίσω με βαριά καρδιά ενάντια στην κυβέρνηση σήμερα το βράδυ», τόνισε 71χρονος Σόουμς.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού κατέστησε σαφές ότι όσοι Συντηρητικοί βουλευτές ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση ή δηλώσουν αποχή στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, τότε θα διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις.

Ο Σόουμς, που χρίστηκε ιππότης από την βασίλισσα Ελισάβετ το 2014, εκπροσωπεί την εκλογική περιοχή του Μιντ Σάσεξ, νότια του Λονδίνου, από το 1997, ενώ προηγουμένως ήταν μέλος του κοινοβουλίου για το γειτονικό Κρόλεϊ.

Η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται το βράδυ να ψηφίσει επί ενός νομοσχεδίου που συνέταξε και στηρίζει συμμαχία βουλευτών της αντιπολίτευσης και των ανταρτών των Τόρις που σκοπό έχει να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.