ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιστρατεύονται και τα «έξυπνα κράνη» στη «μάχη» με τον κορωνοϊό: Θα μετράνε την θερμοκρασία (φώτο)

Επιστρατεύονται και τα «έξυπνα κράνη» στη «μάχη» με τον κορωνοϊό: Θα μετράνε την θερμοκρασία (φώτο)

Μια νέα πατέντα σκέφτηκε η αστυνομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα στη «μάχη» με τον ιό θα μπουν και τα «έξυπνα» κράνη τα οποία θα ελέγχουν την θερμοκρασία εκατοντάδων ανθρώπων.

Τα κράνη, που λειτουργούν μέσα σε λιγότερο χρόνο και με μικρότερη επαφή σε σχέση με τα παρασοδιακά θερμόμετρα, μπορούν να μετρήσουν την θερμοκρασία από απόσταση πέντε μέτρων και να σαρώνουν έως και 200 ανθρώπους το λεπτό ενεργοποιώντας έναν συναγερμό σε περίπτωση που καταγράψουν πυρετό.

Η κινεζική εταιρεία KC Wearable λέει ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000 τέτοια κράνη και έχει δεχτεί παραγγελίες από την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία.

Η αστυνομία του Ντουμπάι χρησιμοποιεί τα κράνη για να σκανάρει πολίτες που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, περιλαμβανομένων συνοικιών που βρίσκονται σε lockdown εξαιτίας του ιού.

Τα αραβικά κράτη του Κόλπου έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους έπειτα από την καταγραφή ενός αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων μεταξύ των μεταναστών εργατών χαμηλού εισοδήματος σε κατάμεστα κτιριακά συγκροτήματα.

Τα ΗΑΕ έχουν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ των έξι κρατών του Κόλπου–περισσότερα από 8.000–και έχουν καταγράψει πάνω από 50 θανάτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως όλες οι χώρες του κόσμου τα κράτη του Κόλπου έχουν επιστρατεύσει την τεχνολογία στην μάχη τους κατά του κορωνοϊού, όπως εφαρμογές για smartphones που εντοπίζουν όσους έχουν μολυνθεί από τον ιό. Οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα έχουν καταδικάσει αυτές τις εφαρμογές λέγοντας ότι παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των πολιτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.