Ν.Τραμπ για Αφγανιστάν: «Έπειτα από 19 χρόνια φέρνουμε τους στρατιώτες πίσω – Αν χρειαστεί θα επιτεθούμε όπως ποτέ ξανά»

Ν.Τραμπ για Αφγανιστάν: «Έπειτα από 19 χρόνια φέρνουμε τους στρατιώτες πίσω – Αν χρειαστεί θα επιτεθούμε όπως ποτέ ξανά»

Έπειτα από 19 χρόνια, στα οποία οι αμερικανικές δυνάμεις υπήρχαν στο Αφγανιστάν, ώστε να αστυνομεύουν την χώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως έφτασε η ώρα να επιστρέψουν πίσω. Προειδοποιώντας παράλληλα, πως αν χρειαστεί, τότε θα επιτεθούν, «όπως ποτέ ξανά».

«Ενεργούμε ως αστυνομική δύναμη, όχι ως μαχητική δύναμη όσο είμαστε στο Αφγανιστάν. Έπειτα από 19 χρόνια, είναι καιρός να αστυνομεύσουν τη χώρα τους» δήλωσε ο Τραμπ μέσω Twitter και πρόσθεσε: «Φέρτε τους στρατιώτες μας πίσω στην πατρίδα, αλλά παρακολουθήστε προσεκτικά τι συμβαίνει και χτυπήστε με δύναμη όπως ποτέ ξανά, αν είναι απαραίτητο!»

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1265612405784162304

Ο Τραμπ ανέφερε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν εάν κριθεί απαραίτητο, αφού αποσύρει τις δυνάμεις του από τη χώρα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν είχε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν λιγότερα από 8.000 αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα.

Στις 29 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ταλιμπάν υπέγραψαν μια ειρηνευτική συμφωνία ύστερα από μήνες διαπραγματεύσεων.

Η ειρηνευτική συμφωνία συνήφθη στο πλαίσιο ενός συμφώνου για τη μείωση των εχθροπραξιών μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κύρια σημεία της ειρηνευτικής συμφωνίας είναι η απόσυρση ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν σε αντάλλαγμα για την έναρξη ενδοαφγανικών ειρηνευτικών συνομιλιών και διαβεβαιώσεις από τους Ταλιμπάν να μην υποστηρίξουν τρομοκρατικές ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.