ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ινδία: Γυναικείες φιγούρες στα φανάρια διαβάσεων για πεζούς (φωτό)

Ινδία: Γυναικείες φιγούρες στα φανάρια διαβάσεων για πεζούς (φωτό)

Μια πόλη στην Ινδία, το Μουμπάι έγινε η πρώτη πόλη που τοποθέτησε γυναικείες φιγούρες στους φωτεινούς σηματοδότες για τους πεζούς.

Η φιγούρα του πεζού στα φανάρια έχει αντικατασταθεί από γυναικείες φιγούρες, σε μία συμβολική κίνηση για την ισότητα, η οποία έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από ακτιβιστές και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Τα σήματα αντανακλούν τον χαρακτήρα της πόλης […] για την ισότητα των φύλων. Είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Kiran Dighavkar, βοηθός επίτροπος στον δήμο.

«Αν μία γενιά κοριτσιών μεγαλώσει βλέποντας γυναικείες φιγούρες στους φωτεινούς σηματοδότες, αυτό θα στείλει ένα μικρό αλλά δυνατό μήνυμα πως οι γυναίκες κινούνται» στους δημόσιους χώρους, λέει η κοινωνική επιστήμονας Shilpa Phadke.

Η παρουσία ενός τέτοιου συμβολισμού μπορεί να αναιρέσει την προκατάληψη πως το υποθετικό άτομο στον δρόμο είναι άνδρας. Είναι συμβολικά πολύτιμο σε βάθος χρόνου, προσθέτει η Phadke, που έχει συγγράψει το βιβλίο «Γιατί χασομεράς; Γυναίκες και κίνδυνοι στους δρόμους του Μουμπάι».

Σε μια χώρα που μαστίζεται από καθημερινά φαινόμενα βίας και κακοποίησης των γυναικών, η οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας θεωρείται από τις πιο ασφαλείς, και στα δρομολόγια των ΜΜΜ υπάρχουν βαγόνια αποκλειστικά για γυναίκες. Στα λεωφορεία, ορισμένες θέσεις επίσης προορίζονται μόνο για τις γυναίκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2018, έρευνα του Thomson Reuters Foundation είχε κατατάξει την Ινδία ως την πιο επικίνδυνη χώρα για το γυναικείο φύλο. Πέρυσι, το Δελχί είχε αποφασίσει την δωρεάν μετακίνηση των γυναικών με τα ΜΜΜ για να τονώσει την κινητικότητα τους και αρκετές πολιτείες της χώρας προσφέρουν δωρεάν ποδήλατα στα κορίτσια, για να εξασφαλίσουν πως δεν θα παρατήσουν το σχολείο, εξαιτίας της ανασφάλειας και των κινδύνων κατά την μετακίνησή τους με άλλα μέσα μεταφοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.