ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

G20: Σόιμπλε και Μέρκελ ειρωνεύονται και ξεφτιλίζουν την Ελλάδα μέσα στην Τουρκία… (upd)

G20: Σόιμπλε και Μέρκελ ειρωνεύονται και ξεφτιλίζουν την Ελλάδα μέσα στην Τουρκία… (upd)

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Α.Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόιμπλε, ακόμη γελούν μαζί, τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες, όταν πρόκειται για την Ελλάδα. Ειρωνευόμενοι την χώρα μας στο περιθώριο της G20.

 

Οι δύο τους εμφανίστηκαν ιδιαίτερα χαλαροί σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής. Όταν η Μέρκελ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση των G20 του 2017 θα γίνει στη Γερμανία, σημείωσε ότι ήταν ενθουσιασμένη για τη συνεργασία που θα έχει από του χρόνου κιόλας με τους Κινέζους- που φιλοξενούν τη Σύνοδο του 2016- και την Τουρκία όπου συναντήθηκαν τώρα, σε μία μορφή Τρόικας, όπως είπε.

Εκεί παρενέβη ο Σόιμπλε. «Είναι η στιγμή που σπάνια μπορώ να καταπιέσω ένα ειρωνικό σχόλιο», είπε με προκλητικό ύφος ο υπουργός Οικονομικών «Θα ήθελα να επισημάνω ότι η λέξη Τρόικα δεν είναι απαγορευμένη στην G20». Ήταν μία σαφής αναφορά του Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους και την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης να πάψει η χρήση του όρου «Τρόικα» για τους δανειστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κατάλαβα», του απάντησε η Μέρκελ. Και αμέσως μετά συμπλήρωσε «Επίσης η Ελλάδα δεν είναι εδώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.